Ο καθαρισμός του πατώματος στην κουζίνα, ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού, εκτός από το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα περιλαμβάνει και τον καθαρισμό των αρμών ανάμεσα στα πλακάκια. Μια δουλειά, που σίγουρα, οι περισσότεροι δεν θα είχατε φανταστεί ποτέ ότι πρέπει να γίνει.

Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια, μάλιστα, μαζεύουν αρκετή βρωμιά η οποία συσσωρεύεται αν δεν φροντίσετε άμεσα και γρήγορα για την καθαριότητά της. Ενώ, λοιπόν, μέχρι σήμερα δεν θα είχατε φανταστεί ποτέ να καθαρίσετε συγκεκριμένα τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια πιο εξειδικευμένα, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο στο TikTok –εκεί όπου η καθεμία μπορεί να βρει απίστευτα τρικ είτε πρόκειται για τις δουλειές του σπιτιού, είτε για την περιποίησή της– που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα και γρήγορα τους συγκεκριμένους λεκέδες.

Καθάρισμα πατώματος

TikTok: Το έξυπνο κόλπο που θα σας κάνει να καθαρίσετε τα πλακάκια στην κουζίνα σε χρόνο μηδέν

Στο βίντεο, λοιπόν, φαίνεται ότι η χρήστρια του TikTok έχει ανακαλύψει έναν απίστευτο τρόπο για να γυαλίσει, στην κυριολεξία, τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια του σπιτιού της – σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό που κάνει, λοιπόν, είναι να πάρει το καθαριστικό για την λεκάνη της τουαλέτας -ναι σωστά διαβάσατε- και μία οδοντόβουρτσα. Τι θα κάνετε με αυτά τα δύο;

Ρίξτε λίγο από το καθαριστικό στην περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά -ή και παραπάνω αν έχετε χρόνο. Ωστόσο, μετά από μόλις πέντε λεπτά θα μπορούσατε ήδη να δείτε τη βρωμιά να ανεβαίνει στην επιφάνεια, κάτι που μιάζει αρκετά απίστευτο.

Στη συνέχεια, πάρτε την οδοντόβουρτσα -κατά προτίμηση παιδική καθώς είναι πιο μικρή και χωράει καλύτερα στους αρμούς- και τρίψτε στο σημείο για να απομακρύνετε την βρωμιά. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, αλλά και στην πράξη όταν εφαρμόσετε το κόλπο, οι αρμοί σας στην κυριολεξία θα λάμπουν!

Ωστόσο, αξίζει να γνωρίζετε ότι σκληρά καθαριστικά όπως το καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας και το ξύδι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον αρμόστοκο, αναφέρει το housedigest.com, και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός μείγματος χλωρίνης.