Κοινό μυστικό αποτελεί για κάθε γυναίκα πως όταν έχει την ανάγκη μια αλλαγή στη ζωή της, όταν είναι στεναχωρημένη ή ιδιαιτέρως στρεσαρισμένη, απευθύνεται στον κομμωτή της προκειμένου να αλλάξει το μήκος/σχήμα/χρώμα στα μαλλιά της.

Ως γνωστόν, όταν ζούμε σε έντονους ρυθμούς και οι καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειας έχουν γίνει προτεραιότητά μας , παραμελούμε τελικά τον εαυτό και την εικόνα μας. Γι’ αυτό λοιπόν, αλλάξτε, τολμήστε, δοκιμάστε, πειραματιστείτε.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Συγκεκριμένα, προχθές μας επισκέφθηκε μια φίλη, μας έκανε την τιμή να ταξιδέψει από το Ναύπλιο όπου διαμένει, μετά από συζήτηση που είχαμε μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook σχετικά με τη μοναδική εικόνα που θα ήθελε να δημιουργήσω για εκείνη και ξεκίνησε λέγοντας μου τι δεν θέλει να κάνω στα μαλλιά της.

Την άκουσα για αρκετή ώρα με προσοχή όπως πάντα κάνω και της εξήγησα ότι με τόσα «μη», όσο και αν με τιμά η απόφασή της να έρθει από τόσο μακριά δεν μπορώ να καλύψω τις προσδοκίες της.

Δεν μου είχε αφήσει την επιλογή να της προτείνω πράγματα και θα έπρεπε αναγκαστικά να κάνω ακριβώς αυτό που μου έλεγε, κάτι το οποίο ζητά από κάθε κομμωτή που συναντά αλλά στο τέλος ποτέ δεν μένει ικανοποιημένη! Της εξήγησα γιατί ένας άντρας σε κάθε αλλαγή της γυναίκας που αγαπά της λέει «πολύ ωραία», ενώ το ζητούμενο είναι να πει «ουάου»! Για κάλη μου τύχη, στο σαλόνι του κομμωτηρίου μας ήταν ο σύζυγος της αλλά και τα δύο τους παιδιά.

Την πήγα λοιπόν σε μια θέση όπου δεν είχε καμία οπτική επαφή με την οικογένεια της και της ανέλυσα γιατί πρέπει να κάνει αλλαγές πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό της και μετά για για τα μάτια του αγαπημένου της και ευτυχώς μετά από 15 λεπτά συζήτησης αποφάσισε να με ακούσει ώστε να μην πάνε χαμένα τα τόσα χιλιόμετρα που έκανε προκειμένου να με συναντήσει. Δεν είναι τυχαίο που θέλουμε σε κάθε σας επίσκεψη να βιώνετε αυτό που χρόνια λέμε «μια μοναδική βιωματική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας».

Σε κάθε πρόταση μου έβρισκα αντίσταση , εξήγησα όμως στην φίλη μας ότι μέσω της προσωπολογίας υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πρέπει να κρύψουμε κάποια χαρακτηριστικά και παράλληλα να αναδείξουμε τα «δυνατά της χαρτιά»! Και ναι, επιτέλους μπόρεσε να δει μέσα από τα δικά μου μάτια και να προβάλλει τα υπέροχα μάτια και χείλη της αλλά και εντέχνως να κρύψουμε τον πολύ όγκο, την ελαφρά χαλάρωση και την λίγο πλατιά μυτούλα.

‘Ένας από τους λόγους που μοιράζομαι αυτή μου την εμπειρία μαζί σας, είναι ότι είδα τελικά τον άντρα της να έχει, ξέρετε, εκείνο το βλέμμα που περίμενα να αντικρίσω, είδα το χαμόγελο που της χάρισε όταν είδε την ολοκληρωμένη και εκθαμβωτική της νέα εικόνα, κάτι για το οποίο ήμουν σίγουρος μα εκείνη δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Ακόμα και η κόρη της που καθόταν δίπλα την ώρα που ολοκληρώναμε το στιλ της αναφώνησε: «Μαμά είναι πάρα πολύ ωραία τα μαλλιά σου»! Το χαμόγελο και η αυτοπεποίθηση της Μαρίας εκτινάχθηκε όταν έφευγε ευχαριστώντας όλη την ομάδα μας για την εξαιρετική αλλαγή που δημιουργήσαμε .

Πετάξτε λοιπόν τις φοβίες και δοκιμάστε καινούργια πράγματα και διαφορετικές οπτικές. Οι experts ξεχωρίζουν διότι το πάθος για το αντικείμενο που υπηρετούν πηγάζει μέσα από αγάπη και δημιουργικότητα, όταν η φήμη προηγείται οι προσδοκίες πρέπει να είναι υψηλές. Αφεθείτε για να απολαύσετε.

Μαρία, σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την όμορφη στιγμή!

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr