Το λούσιμό μας πρέπει να γίνεται με ένα σαμπουάν το οποίο να μη βαραίνει, άλλα ούτε και να ξηραίνει τα μαλλιά. Η ξηρότητα στις μπούκλες, το λεγόμενο φριζάρισμα, είναι και ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες δεν τις απολαμβάνουν. Τα μαλλιά παίρνουν υπερβολικό όγκο, οι μπούκλες δεν διαγράφονται σωστά, με συνέπεια να μην υπάρχει ομοιομορφία στο χτένισμα.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Επιλέγουμε ένα σαμπουάν με μέτρια ενυδατική δράση ή κάποιο το οποίο να αναγράφει πως είναι για σγουρά μαλλιά.

Εάν χρησιμοποιήσουμε μαλακτική, πρέπει να περαστεί στα μήκη και τις άκρες μόνο, χωρίς να έρθει σε επαφή με τις ρίζες, για να μην βαρύνει το χτένισμά.

Το λάθος που κάνουμε συνήθως, είναι ότι χρησιμοποιούμε αφρό. Ο αφρός ναι μεν διατηρεί μια φόρμα στα μαλλιά άλλα τα ξηραίνει και για να είμαστε ειλικρινείς ανήκει πλέον σε μία άλλη εποχή. Υπάρχουν πιο προηγμένα προϊόντα, όπως είναι οι ενυδατικές κρέμες για σιγουριά. Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα χτένισμα «μην αγγίζετε» αλλά καλοσχηματισμένες μπούκλες που να διαχωρίζονται με την κίνηση.

Χρησιμοποιώντας κρέμα για μπούκλες στα μήκη και τις άκρες, αρχίζουμε και στεγνώνουμε με πολύ χαμηλή θερμοκρασία και πολύ χαμηλή ένταση. Στόχος μας δεν είναι να στεγνώσουμε τα μαλλιά 100%, αλλά να διατηρήσουμε ένα ελάχιστο ποσοστό υγρασίας στην τρίχα για να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν ενυδατωμένα, αποτρέποντας το φριζάρισμα.

Πολύ σημαντική είναι η εναλλαγή θερμοκρασίας. Όταν δουλεύουμε τις μπούκλες πρέπει οι κινήσεις μας να έχουν φορά προς την ρίζα. Τυλίγουμε τις μπούκλες μέσα στα δάχτυλα μας και πριν τις αφήσουμε, εναλλάσσουμε τον ζεστό με τον κρύο αέρα για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε το νεύρο της τρίχας.

Στο φινίρισμα και σε περίπτωση που έχουν φριζάρει, χρησιμοποιούμε πάλι ελάχιστη ποσότητα από την κρέμα μας και δουλεύουμε τις μπούκλες μία-μία διαχωρίζοντάς τις, για έχουμε ένα πιο φυσικό σπιράλ αποτέλεσμα.

Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχουμε δώσει κατεύθυνση στο hairstylist που επιμελείται την κουπ μας, να χρησιμοποιήσει τεχνικές που θα αναδείξουν το σγουρό στα μαλλιά μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για τέλειες φυσικές μπούκλες χωρίς φριζάρισμα…Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.