Την περίοδο των γιορτών όλοι μας παίρνουμε 2 με 3 κιλά. Έρευνα έδειξε ότι αυτά τα κιλά συνήθως δεν χάνονται μετά τις γιορτές, με αποτέλεσμα να προστίθενται από χρόνο σε χρόνο. Ακολουθήστε αυτά τα μυστικά και δεν θα πάρετε ούτε γραμμάριο!

Φάτε κανονικά
Μην μπείτε στη λογική «Δεν θα φάω τίποτα όλη μέρα για να φάω το βράδυ». Μην παραλείπετε τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, απλώς μειώστε τις θερμίδες τους. Έτσι θα απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με εγκράτεια και λιγότερη πείνα.

Αποφύγετε τον μπουφέ με τα ορεκτικά ή τους ξηρούς καρπούς
Μπείτε και χαιρετήστε τους φίλους σας, πιείτε ένα ποτό με μπόλικη σόδα ή ένα ποτήρι κρασί, χαλαρώστε και μην σκέφτεστε τι έχει μαγειρέψει η οικοδέσποινα. Ένα καλό κόλπο -αν είστε γυναίκα- είναι να κρατάτε ένα τσαντάκι στο χέρι σας και στο άλλο ένα ποτήρι με νερό ή αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη. Έτσι δεν θα μπορείτε να κρατάτε και το πιάτο!

Επικεντρωθείτε στο φαγητό σας

Όταν μιλάτε συνέχεια στο τραπέζι δεν καταλαβαίνετε πόσο τρώτε κάντε το εξής τρικ. Γεμίστε το πρώτα με σαλάτα, μετά βάλτε λίγη γαλοπούλα και ίσως ένα με δύο ορεκτικά. Μη φάτε ψωμί, πίτες και αποφύγετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Αφιερώστε τα πρώτα 5 – 7 λεπτά τρώγοντας τη σαλάτα σας χωρίς να μιλάτε.

Φάτε όσο πιο αργά μπορείτε

Φροντίστε να διασκεδάστε και να απολαύστε το γιορτινό τραπέζι τρώγοντας αργά. Έτσι θα δώσετε στον εγκέφαλό σας το μήνυμα ότι χορτάσατε και το πιο πιθανό είναι να μη ζητήσετε και δεύτερο πιάτο.

Μην τσιμπολογάτε ό,τι βρίσκετε μπροστά σας
Γεμίστε ένα πιάτο και με αυτά που θέλετε δοκιμάσετε αλλά πρώτα φάτε μια μεγάλη μερίδα από τη σαλάτα. Έτσι θα μειώσετε την όρεξή σας.

Το μυστικό
Κρατήστε το μέτρο. Η απόλαυση των παραδοσιακών γευμάτων με την οικογένεια και τους φίλους σας, δεν σημαίνει ότι απαρνείστε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες ούτε όμως ότι έχετε ελευθέρας να φάτε τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγή: omorfamystika.gr