Αν και η γιόγκα και το πιλάτες μοιάζουν αρκετά, υπάρχουν και σημεία που διαφέρουν. Μάθε τα υπέρ και τα κατά τους ώστε να επιλέξεις ποιο από τα 2 μπορεί να σου προσφέρει ό,τι ζητάς.

-Για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα πιο γρήγορα, επέλεξε πιλάτες.

«Με το Πιλάτες αποκτάτε ευλυγισία, ευκαμψία, μακραίνετε και δυναμώνετε ακόμη και τις μυϊκές ομάδες που μπορείτε να “εντοπίσετε” με δυσκολία με τα άλλα είδη άσκησης. Σας επιτρέπει επίσης να εστιάσετε περισσότερο στα προβληματικά σημεία και αν είστε συνεπείς, να διαπιστώσετε σημαντικά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες», επισημαίνει η Ευίτα Ηλιοπούλου, κινησιολόγος, master trainer της μεθόδου πιλάτες και trainer του Gyrotonic.

-Για να καις περισσότερες θερμίδες, διάλεξε ashtanga yoga.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το αμερικανικό κολέγιο αθλιατρικής έδειξαν πως σε μία συνεδρία πιλάτες, μέσης έντασης και διάρκειας 30 λεπτών, καις περίπου 180 θερμίδες. Σε αντίστοιχη έκθεση από το αμερικανικό συμβούλιο για την άσκηση συμπεραίνεται ότι με 50 λεπτά γιόγκα θα κάψεις περίπου 145 θερμίδες.

Εάν όμως κάνεις ashtanga yoga, μπορείς να κάψεις περίπου 500 θερμίδες σε 60 λεπτά.

-Για να μη βαρεθείς εύκολα, διάλεξε γιόγκα.

Εάν βαριέσαι εύκολα, θα προτιμήσεις τη γιόγκα καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη της.

Εάν η hatha yoga είναι πολύ αργή για τα μέτρα σου, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την πιο έντονη ashtanga. Εάν νιώθεις ανία στο στρώμα εδάφους του πιλάτες, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές συνεδρίες με τα μηχανήματα, αλλά αυτά θα τα βρεις μόνο σε ενημερωμένα στούντιο.

-Για να σμιλέψεις τους μυς σου, επέλεξε ανάλογα με την περιοχή που θες να εστιάσεις:

Εάν εστιάζεις στον κορμό σου, το πιλάτες είναι το καλύτερο για σένα.

Η γιόγκα όμως μπορεί να μεταμορφώσει, με τον καιρό, τόσο το επάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σου.

-Για να φοβάσαι λιγότερο τους τραυματισμούς, διάλεξε πιλάτες.

Η γιόγκα μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν προηγουμένως δεν έχεις εξασφαλίσει την καθοδήγηση ενός καλού, πιστοποιημένου εκπαιδευτή.

Πηγή: shape.gr