Πόσες φορές έχετε έρθει σε δύσκολη θέση για την άσχημη μυρωδιά των ποδιών σας βγάζοντας τα παπούτσια σας; Όμως ξέρετε από τι προκαλείται και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε;

Η κακοσμία στα πόδια προκαλείται όταν τα φυσιολογικά βακτήρια των ποδιών αλληλεπιδρούν με την υγρασία στις κάλτσες και τα παπούτσια. Αν όμως τα πόδια σας είναι κόκκινα και ξεφλουδίζουν καλύτερα να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο γιατί μπορεί να πάσχετε από κάποια μυκητίαση.

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μπορείτε να πάρετε τα μέτρα σας χρησιμοποιώντας βαμβακερές κάλτσες και παπούτσια που «αναπνέουν».

Ζητήστε από το φαρμακοποιό ειδικά προϊόντα για τη κακοσμία των ποδιών. Αν το πρόβλημα πιστεύετε πως είναι πιο σοβαρό, επισκεφτείτε το δερματολόγο σας.

Τέλος, σε χώρους όπως το γυμναστήριο και η παραλία φοράτε πάντα παντόφλες και ειδικά πέδιλα προκειμένου να αποφύγετε τους μύκητες που καιροφυλακτούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.