Η 76χρονη Candice Cima, που στο παρελθόν υπήρξε μοντέλο, εδώ και χρόνια προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενημερώσει γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σχετικά με ενδυματολογικές επιλογές και το πώς μπορούν να ακολουθήσουν τις τάσεις της μόδας.

Ωστόσο, το διαδίκτυο αποδεικνύεται πως δεν είναι πάντοτε φιλόξενος τόπος, με πολλούς χρήστες να αντιδρούν στα outfits που παρουσιάζει και να της κάνουν ορισμένα αρνητικά σχόλια. Τον προηγούμενο μήνα, η Cima, που κατοικεί στη Νέα Υόρκη, «ανέβασε» ένα βίντεο με φόρεμα που αγόρασε από το Amazon. «Είναι πολύ άνετο. Είναι βολικό. Αγκαλιάζει το σώμα μου, οπότε αν δεν σας αρέσουν τα εφαρμοστά φορέματα, αυτό δεν είναι το κατάλληλο για εσάς», είπε η Cima στους followers της.

Ακολούθησαν «βροχή» τα αρνητικά σχόλια. Άλλωστε, στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πιο αγαπημένη ασχολία από ορισμένους ανθρώπους να λένε σε άλλους τι κάνουν λάθος κατά την άποψή τους.

«Δεν είναι κατάλληλο μετά από μια ορισμένη ηλικία, δεν κολακεύει τα χέρια», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε: «Υπέροχο χρώμα και στιλ. Ωστόσο, πρέπει να φορέσετε το πουλόβερ από πάνω. Το φόρεμα δεν είναι ελκυστικό για εσάς χωρίς ένα πουλόβερ από πάνω». «Όχι, είστε πολύ μεγάλη για αυτό το φόρεμα. Κανένας σεβασμός», είπε ευθέως ένας άλλος χρήστης. Η αγένεια, όμως, εκτοξεύθηκε με το σχόλιο ενός άλλου λογαριασμού: «Όχι, οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν πρέπει να φορούν τέτοια φορέματα. Δείχνουν τον κρεμασμένο πισινό τους. Μια πιο χαλαρή εφαρμογή θα ήταν πολύ καλύτερη. Είσαι πολύ ελκυστική, αλλά αυτό το φόρεμα δεν είναι για ένα κρεμασμένο σώμα ή δέρμα».

Βέβαια, υπήρχαν και θετικά σχόλια. «Όλες οι ζηλιάρες γυναίκες σε αυτό το post με κάνετε να γελάω! Το έχεις κορίτσι μου! Φαίνεσαι υπέροχη», ανέφερε ένα από αυτά.

Η τοποθέτηση της Cima

Ωστόσο, οι αντιδράσεις στην ανάρτηση της 76χρονης γυναίκας με τα 11 εγγόνια έγιναν viral κι εκείνη θέμα στην εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου NBC των ΗΠΑ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά αυτή τη φορά με εξέπληξε», δήλωσε και συνέχισε: «Οι άνθρωποι έχουν τόσο ξεπερασμένες αντιλήψεις σχετικά με τη μόδα που ταιριάζει στην ηλικία και αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Δεν γνώριζα ότι πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα δεν πρέπει να δείχνει τα χέρια της καθώς γερνάει», τόνισε επίσης. «Στην πραγματικότητα δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό και επειδή φορούσα πάντα αμάνικα, δεν είχα ενδοιασμούς να δημοσιεύσω αυτές τις φωτογραφίες στον λογαριασμό μου. Ήταν ένα σοκ για μένα όταν έμαθα ότι ήταν κάτι «απρεπές» για κάποιες γυναίκες και άρχισα να δέχομαι κριτική για αυτό. Ωστόσο, η κριτική δεν με ενοχλεί καθόλου, καθώς κάθε γυναίκα πρέπει να είναι περήφανη για αυτό που είναι και να νιώθει άνετα με το στιλ της».

«Πιστεύω πραγματικά ότι η γήρανση αλλάζει και δεν είναι όπως ήταν για τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας. Αλλά ορισμένες γυναίκες εξακολουθούν να διατηρούν ξεπερασμένες ιδέες και πεποιθήσεις σχετικά με τη γήρανση. Αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο σχετικά με το πώς έχει αλλάξει η γήρανση, τότε μπορούμε να δώσουμε στις γυναίκες έναν εντελώς νέο τρόπο να δουν τον εαυτό τους στην τρίτη ηλικία», κατέληξε.