Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των κοριτσιών και γυναικών που προσέχουν ιδιαιτέρως την εικόνα τους, είναι το πώς να κάνουν το μακιγιάζ τους να διαρκέσει περισσότερο.

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι το μακιγιάζ φθείρεται μετά από λίγες ώρες και η λύση είναι να βρείτε τρόπους για να το «κλειδώσετε» με το σωστό τρόπο ώστε να διαρκέσει περισσότερο.

Η Vogue India, λοιπόν, μίλησε με ειδήμονες του χώρου και αποκαλύπτει τις συμβουλές τους σχετικά με το πώς να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο.

Μακιγιάζ ματιών

Γυναίκα βάφει το μάτι της με σκιά

Για να κάνετε το μακιγιάζ των ματιών σας να διαρκεί περισσότερο, η makeup artist Namrata Soni συμβουλεύει να χρησιμοποιήστε ένα primer σκιάς για να δημιουργήσετε μια λεία βάση, ώστε να «κολλήσει» καλύτερα η σκιά σας. Ξεκινήστε με ένα ανοιχτό χρώμα βάσης και προσθέστε σταδιακά πιο σκούρες αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε κρεμώδεις φόρμουλες ως βάση για να εντείνετε τη χρωστική ουσία των σκιάσεων και να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής τους. Ολοκληρώστε με αδιάβροχα ή μακράς διάρκειας eyeliners και μάσκαρα για να αποφύγετε το μουτζούρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποφύγετε να αγγίζετε ή να τρίβετε τα μάτια σας.

Pro tip: Να θυμάστε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και ο τύπος της επιδερμίδας σας μπορούν να επηρεάσουν το πόσο διαρκεί το μακιγιάζ των ματιών σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό.

Πείτε ναι στην ενυδάτωση

Βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας παραμένει σταθερό όλη την ημέρα, εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για την επιδερμίδα σας και συνεχίστε με ένα primer προσαρμοσμένο στον τύπο της επιδερμίδας σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Προετοιμάστε σωστά την επιδερμίδα σας

Δερματικός φραγμός

Το κλειδί για ένα μακράς διάρκειας μακιγιάζ είναι η καλά προετοιμασμένη επιδερμίδα. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες. Χρησιμοποιήστε έναν ορό για το πρόσωπο και τα μάτια και στη συνέχεια μια καλή ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Είναι πολύ σημαντικό να την αφήσετε να απορροφηθεί πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή του μακιγιάζ.

Μην παραλείψετε, ωστόσο, να προετοιμάσετε σωστά και τα χείλη σας. Η make up artist Kiran Denzongpa, συμβουλεύει να ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα scrub χειλιών και στη συνέχεια ένα lip balm. Κατόπιν, εφαρμόστε το κραγιόν και σκουπίστε την περίσσεια. Αυτή η ρουτίνα εξασφαλίζει χείλη με μεγάλη διάρκεια.