Υπάρχουν μερικά σημεία στο σώμα σας όπου είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα, και ίσως εκπλαγείτε ότι μερικά από αυτά δεν είναι αυτά που θα περιμένατε. Το πρόσωπό σας είναι προφανώς το πρώτο μέρος που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την ενυδατική κρέμα, αλλά δεν πρέπει να σταματήσετε εκεί.

Όπως αναφέρει το healthdigest.com, ο λαιμός και το στήθος σας αξίζουν επίσης λίγη παραπάνω φροντίδα. Το δέρμα στο λαιμό σας είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο πρόσωπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τις ρυτίδες.

Ενυδατική κρέμα

Το στήθος σας εκτίθεται στον ήλιο και τα στοιχεία της φύσης περισσότερο από πολλά άλλα μέρη του σώματός σας. Εκτός από την τακτική εφαρμογή αντηλιακού στο στήθος σας, θα πρέπει να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα στην περιοχή κάθε μέρα για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ενυδατική κρέμα για το λαιμό και το στήθος που χρησιμοποιείτε και για το πρόσωπό σας. Κάθε πρωί και βράδυ, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερη λοσιόν από ό,τι θα χρησιμοποιούσατε κανονικά και απλώστε την άφθονα στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος σας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και στο λαιμό και στο στήθος σας

Ενυδατική κρέμα

Πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους καθημερινά, αλλά δεν πρέπει να σταματάτε εκεί όταν πρόκειται για την αντηλιακή σας προστασία. Είναι εξίσου σημαντικό να βάζετε αντηλιακό στο λαιμό και το στήθος σας, καθώς αυτές οι περιοχές είναι επίσης ευαίσθητες στην ηλιακή ακτινοβολία, εξηγεί το Healthline. Ο λαιμός σας εκτίθεται στον ήλιο εξίσου πολύ με το πρόσωπό σας και, ως εκ τούτου, μπορεί να υποστεί βλάβη από τις υπεριώδεις ακτίνες αρκετά εύκολα. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό και στο πίσω μέρος του λαιμού, το οποίο συχνά βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως.

Το στήθος εκτίθεται, επίσης, συχνά στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ειδικά αν φοράτε τοπ με βαθύ ντεκολτέ ή μαγιό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αθροιστική έκθεση στον ήλιο με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων. Ο λαιμός και το στήθος είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα σημεία για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Όταν εφαρμόζετε αντηλιακό σε αυτές τις περιοχές, επιλέξτε ένα αντηλιακό που έχει τουλάχιστον SPF 30 και είναι ανθεκτικό στο νερό. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.