Μια έφηβη από το Ηνωμένο Βασίλειο σοκαρίστηκε, όταν το φαινομενικά αθώο σπυράκι της μεταμορφώθηκε σε μια μάζα που έμοιαζε με μώλωπα και περιέβαλε ολόκληρο το πρόσωπό της, αφήνοντας τους γιατρούς άναυδους. Η 18χρονη Nancy Morel μοιράζεται συχνά το δερματικό της πρόβλημα με τους περισσότερους από 101.000 ακολούθους της στο Instagram.

Η ξανθιά influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέλος μιας οικογένειας εννέα παιδιών, βίωσε την πρώτη της έξαρση στο πρόσωπο όταν ήταν 13 ετών. «Ήμουν στο σχολείο και τα χείλη μου άρχισαν να πρήζονται από το πουθενά, ήταν εντελώς τυχαίο. Η νοσοκόμα του σχολείου είπε ότι σήμαινε πως ήμουν αλλεργική στην ιβουπροφαίνη», δήλωσε η τρομοκρατημένη έφηβη. «Νόμιζαν ότι είχα πάρει ιβουπροφαίνη στο σχολείο, κάτι που δεν είχα κάνει, αλλά δε με πίστεψαν λόγω της αντίδρασης του προσώπου μου».

Ύστερα, το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι δεν επρόκειτο για αλλεργική αντίδραση και τη συμβούλευσαν να πάει σπίτι της και να το προσέχει, όπως ανέφερε. Δυστυχώς, «το πρήξιμο έμεινε και αυτή η μελανιά εμφανίστηκε στα χείλη μου μετά από λίγες μέρες», είπε η Morel για την ταλαιπωρία, η οποία τη στοιχειώνει μέχρι σήμερα. «Δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να κάνω όταν φουντώνει, τίποτα δε λειτουργεί πραγματικά».

@nancy.xoxx

first time in around a year that my full face has flared up🤍#nancymorel #skincondition

♬ original sound – dhivya sri

Σύμφωνα με το nypost.com, οι κηλίδες στο πρόσωπο εξαπλώθηκαν στα πόδια, τα πέλματα και το στομάχι της. Η Morel την τελευταία μισή δεκαετία επισκέπτεται συνέχεια τα νοσοκομεία, ενώ υποβάλλεται σε βιοψίες δέρματος και λαμβάνει θεραπεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η κατάστασή της δε βελτιώνεται.

Τώρα, μοιράζεται συχνά βίντεο στο Instagram που αντιπαραβάλλουν το πρόσωπό της πριν και μετά από τη μεγάλη έξαρση. «Τώρα είναι απλά παντού πάνω μου αρκετά συχνά», δήλωσε η Morel, η οποία ισχυρίστηκε ότι μπορεί να προβλέψει πότε έρχεται ένα ξέσπασμα «λίγες ώρες πριν», καθώς αρχίζει να βιώνει κάποια συμπτώματα.

Ίσως, το πιο εμφανές σημάδι ενός επικείμενου ξεσπάσματος είναι ο αφόρητος πόνος, ο οποίος φέρεται να επηρεάζει πιο σοβαρά το πρόσωπό της, όπως είπε. Η Morel πρόσθεσε πως «ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να περιγράψω τον πόνο είναι σαν να έχεις καρφίτσες και βελόνες και έχεις αυτόν τον έντονο πόνο που σε τρυπάει σε συνδυασμό με έναν πόνο που σε μελανιάζει ταυτόχρονα».

Τι της ανέφεραν οι γιατροί για την κατάστασή της

Ελπίζοντας να πάρει κάποιες απαντήσεις, η Morel ανέφερε την κατάστασή της σε έναν γιατρό, αλλά λέει ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόνο μια λανθασμένη διάγνωση.

Μετά τη διενέργεια μιας σειράς εξετάσεων και τριών βιοψιών δέρματος, η Morel ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί συμπέραναν λανθασμένα ότι είχε κνίδωση της αγγειίτιδας, μια «κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των μικρών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα», σύμφωνα με τη Mayo Clinic.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα – αφού η Morel εμφανιζόταν στο νοσοκομείο τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και λάμβανε τακτικές ενέσεις στεροειδών – οι γιατροί φέρεται να συνειδητοποίησαν ότι είχαν κάνει λάθος.

«Νιώθω μοναδική»

«Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ ευγενικοί με αυτό. Δε νομίζω ότι είχα καμιά κακή εμπειρία που να με έχει σοκάρει», δήλωσε. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι μια έφηβη κοπέλα που έχει αυτή την ασυνήθιστη δερματική πάθηση, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι οι άνθρωποι είναι τόσο ευγενικοί σχετικά με αυτό».

Σε περίπτωση που οι μελανιές της τραβούν τα βλέμματα, πείθει τον εαυτό της ότι είναι επειδή φαίνεται «διαφορετική» και «μοναδική».

«Είναι πραγματικά καταπληκτικό πράγμα να φαίνεσαι μοναδικός, αν έχεις κάτι που δεν έχουν πολλοί άνθρωποι της ηλικίας σου, ή ακόμα και κάτι που δεν έχουν πολλοί άνθρωποι, να το πάρεις ως θετικό και να το δουλέψεις με θετικό τρόπο», δήλωσε η Morel.