36
loading

O μετασχηματισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει ήδη ξεκινήσει και κομβικό ρόλο σε αυτόν αναμένεται να παίξει το μέγκα πρότζεκτ της επένδυσης του Ελληνικού. «Της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη», όπως την χαρακτηρίζει η κοινοπραξία υπό την Lamda Development.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εκδόσεις των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης άνοιξε ο δρόμος για την άμεση εκκίνηση των έργων ύψος 8 δισεκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν συζητηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, κρίνοντας (1761/2019) εκ νέου νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την «Έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής» (Α.Α.Π. 35), συνολικής εκτάσεως 6.008.076,24 τ.μ., με τον καθορισμό περιοχών και ζωνών, καθώς και χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης.

Τον πλέον κομβικό ρόλο στην αλλαγή και το μετασχηματισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας αναμένεται να έχει η υπερ-επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ που αφορά την περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ένα έργο που πιθανότατα να είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Το πλάνο που έχει αναλάβει η κοινοπραξία υπό την Lamda Development περιλαμβάνει: Μητροπολιτικό πάρκο, πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα και κατοικίες.

Η κίνηση ματ της Lamda και το μεγάλο στοίχημα με ποσοστό ρίσκου

Το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στις 10 Οκτωβρίου, με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%».

Με την συγκεκριμένη κίνηση ο βασικός μέτοχος της Lamda Development Consolidated LAMDA Holdings, συμφερόντων οικογένειας Λάτση βάζει ένα μεγάλο στοίχημα και παίρνει και ένα μεγάλο ρίσκο.

Αναλαμβάνει τη δέσμευση να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν (51,9%) και να καλύψει τις μετοχές, που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως και 650 εκατ. ευρώ. ενώ τοποθετεί τώρα κατ’ ελάχιστον περίπου 337,3 εκατ.. Πιθανότατα το ποσό αυτό να αυξηθεί αν μικρομέτοχοι δεν συμμετέχουν, ενώ θα περιμένει να βγάλει αποδόσεις αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή των πρώτων ακινήτων.

Γιατί έφυγαν οι άλλοι εταίροι

Ο Ομιλος Λάτση επέλεξε να προχωρήσει μόνος του στην εξαγορά της Ελληνικό Α.Ε. Η κινεζική Fosun και η Eagle Hills από τα ΗΑΕ, που αρχικά συμμετείχαν στο υπό τη Lamda Development σχήμα Global Investment Group έμειναν εκτός έργου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ρήξη επήλθε για το μάνατζμεντ κατά τη διάρκεια του έργου. Πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις αναφέρουν ότι η απαίτηση των εκπροσώπων της Eagle Hills να συμμετέχουν μεν κεφαλαιακά, πλην όμως να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα προσέκρουσε στην αντίθετη θέση της ελληνικής πλευράς.

Η δε στάση της κινεζικής Fosun, που ήταν ήδη πιο αποστασιοποιημένη, κρίθηκε πως μπορούσε να καθυστερήσει ή περιπλέξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η ίδια η η Lamda Development γνωστοποίησε, πάντως, ότι οι συζήτησεις έγιναν σε κλίμα καλής συνεργασίας αλλά «ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω.

Ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες του Λάτση

Στην ανακοίνωση της Lamda με την οποία υπήρξε η ανάληψη του 100% του έργου γινόταν λόγος για «στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου».

Με αυτά τα λόγια θα αφήνεται να εννοηθεί ότι ήδη υπάρχουν επενδυτικά κεφάλαια που της έχουν χτυπήσει την πόρτα τόσο για να συμμετέχουν στην αύξηση όσο και σε επιμέρους projects της ανάπτυξης.

Επίσης ενδεχομένως να υπάρξουν στην κατασκευή επιμέρους εκμεταλλεύσεων όπως εμπορικών κέντρων, οικιστικών περιοχών, γραφείων ακινήτων, ξενοδοχείων και άλλων αναπτύξεων και άλλες υπάρξουν συνεργασίες. Τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης αναφέρουν κύκλοι σε γνώση των σχετικών σχεδιασμών και συζητήσεων, θυμίζοντας και την κοινοπραξία της Lamda με τη Värde Partners, Lamda Malls S.A στην οποία έχουν περάσει όλα τα εμπορικά κέντρα της Lamda.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός με τον όμιλο Olympia και η οικογένεια Κάτσου, ο Βασίλης και η αδελφή του Νέλλη, με το επενδυτικό fund τους VNK Capital συντονίστηκαν για το μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού.

Η κοινοπραξία τους Voxcove Holdings, στην οποία συμμετέχουν από 50%, μπήκε στη Lamda Development πριν από δύο χρόνια με ποσοστό 12,83% καθιστώντας την τη δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχο πίσω από την οικογένεια Λάτση, η οποία ελέγχει το 53,82%. Και πλέον, η Voxcove Holdings είναι αποφασισμένη να επενδύσει περισσότερα μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) που έχει ξεκινήσει η Lamda Development.

Τα πρώτα έργα της επένδυσης

Το επενδυτικό πλάνο του μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό αναπτύσσεται σε περίπου 5.250 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο και στην έκταση του παράκτιου μετώπου. Επιπλέον περίπου 760 επιπλέον στρέμματα, μετά την αφαίρεση της έκτασης αιγιαλού και παραλίας.

Σύμφωνα με το master plan, όπως αναφέρει η Καθημερινή στην έντυπη έκδοσή της, κατά την πρώτη πενταετή φάση ανάπτυξης προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου και του μητροπολιτικού πάρκου, η αναβάθμιση της μαρίνας, η κατασκευή του ενυδρείου και πολλά ακόμα επιμέρους έργα συμπεριλαμβανομένων εκτενέστατων δενδροφυτεύσεων.

 

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο παραλιακό μέτωπο. Κύριο σημείο η δημιουργία μιας νέας παραλίας ελεύθερης πρόσβασης, μήκους μεγαλύτερου του ενός χιλιομέτρου που στη μια άκρη της θα έχει τη μαρίνα και στην άλλη ένα διεθνούς εμβέλειας ενυδρείο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη που ένα μέρος του θα είναι και υποθαλάσσιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε βάθος δωδεκαετίας, με τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης του να εξαρτάται από την οικιστική ανάπτυξη και ειδικότερα την κατασκευή 8.000 κατοικιών.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του νέου μητροπολιτικό πάρκου στην περιοχή του Ελληνικού έκτασης 2.000 στρέμματα αναφέρονται οι εκτάσεις άλλων μεγάλων πάρκων στην Αττική και διεθνώς: Πεδίο του Άρεως 270 στρέμματα, Εθνικός Κήπος 160 στρέμματα, κτήμα Συγγρού 950 στρέμματα, πάρκο Τρίτση 1.000 στρέμματα, Hyde Park Λονδίνου 1.420 στρέμματα.

Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στην ανάπτυξη αστικών υποδομών όπως λιμενικά έργα, συγκοινωνιακές υποδομές, διευθέτηση ρεμάτων, διαχείριση λυμάτων, διαχείριση αστικών αποβλήτων, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για υπηρεσίες κοινής ωφελείας, ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές κ.λπ..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Lamda, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και της ρευστότητας της εταιρείας, με σκοπό την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar Λευτέρης Γιαννούλης

  Έπρεπε να φύγει ο ανθέλληνας καρκίνος πινόκιο για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις.

 2. avatar @ΦΡΟΙΞΟΣ ΖΑΙΟΣ

  Κλποι Ζαιοι ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ ,,,,,,ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ,,,
  ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΤΗ

 3. avatar Είμαστε αρκετοί

  Που περιμένουμε επιτέλους αυτό το έργο. Ζούμε στο εξωτερικό και ένας τέτοιος τόπος ανθρώπινος με υψηλό βιοτικό επίπεδο λείπει για να επιστρέψουμε. Είμαστε στην πόλη που μενουμε τριάντα με σαράντα άνθρωποι που περιμένουμε να αρχίσουν οι πρόπωλησεις. Θεωρώ τυχερούς οποίους ανθρώπους ζούνε μέσα στο πάρκο και αυτό πραγματικά δεν πληρώνεται. Μακάρι επιτέλους η οικονομική ελίτ να μαζευτούμε σε ένα μέρος το οποίο θα αποτελεί κόσμημα για την Ελλάδα.

 4. avatar Ούτε λόγος

  Αφού πήρε αυτά πού ηθελε από την ΝΔ τώρα θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τα δάνεια στις τράπεζες που δεν θά ξεχρεωσει ποτέ μάλιστα έριξε κατά χιλιάδες τις εκατό τό μετοχικό κεφάλαιο. Η Ανάπτυξη έρχεται!!

  1. avatar ιστοριες και παραμυθια

   συριζεικα......φαε ντολμα και γεμιστο........ξαπλωσε και στον ηλιο......ερχεται τι συσσιτιο......συνεχισε τον υπνο,,,,,,,,,,,,,,,

 5. avatar γαιδουροβατραχος επενδυτης σανού

  αν το '''αρθρο'''' ειναι πληρωμενη καταχωρηση εχει καλως
  αν οχι
  δε βρισκω λογο που μ'εκοψες μπηστ.
  ΕΛΛΑΣ φαΛΤΣων ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ....πονημα για τον επενδυτη με λεφτα αλλων...
  Στηνεις μια μαντρα επενδυτες
  τον εξης εναν , οι αλλοι ειναι για πλακα
  κιαφου ξορκισετε τον μαρξ
  θεμελιωνετε ατακα
  Διαλεγετε και ενα μότο
  ενα μαστιγιο με καροτο
  κατι σαν ολυμπιακα ακινητα
  κανετε τα ψεματα να μοιαζουν κινητρα
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  νυκοκοιραιων κι' ευγενων
  ετσι το εθνος επιβιωνει
  με οραμα που γραψανε στο χιονι
  Βαζετε για πρωθυπουργο
  του επενδυτη τον μπατλερ
  και ντουρο αντιπροεδρο
  το πικραμενο του το αλτερ
  Συγκεντρωση επιτρεπτη
  απο εναν απλυτο και κάτω
  στων εξαρχειων τα στενα
  καθε κλαρι κραταει μπατσο
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  υποτελων κουλών - φελών
  αρπαχτικων επενδυτων
  με φραγκα αλλων χορηγων
  Προσληψεις καθημερινως
  με μπλε χαρτακι στο τσεπακι
  συστατικη του βουλευτη
  για καθε wanna γιουσουφακι
  Προσληψεις γινοντ' αφειδως
  θα χρησιμεψουν ως ασπιδα
  οταν σωθουν τα δανεικα
  συ θα ταίζεις τη συλφιδα
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  δοσιλογων κιαρπακτικων
  των οιονι επενδυτων
  και των φαιδρων τους θεατων
  υγ : αφιερωμενο σπεσιαλ στη ζουζουνελ..
  Με ξενα κολυβα , μετοχες σε αλογομουρηδες και ''τραπεζα''που προεδρευει , κιαργοτερα ομολογο θα ψωνισει το οικοπεδο....
  υστερα θα γινουν οι προσληψεις μοχλος πιεσης και ασπιδα για τα περαιτερω
  το εργο ειναι σηκουελ στο γκρηχενλαντ εδω και 200 χρονια τωρα
  ξανα ξανα ξανα η ιδια τσοντα

  1. avatar εισαι για δαφνι

   επιγοντως.....παρε ληγμενα νοβαρτις και καμια κουζινα ζημενς.....

  2. avatar εβαλες τη κασετα σου…..

   εβαλες και τα βουγια στ αλωνι...αλωνιζουν αλεθουν συριζοπαραμυθες

  3. avatar συμπληρωμα

   αλεκακι
   γκαρσον
   απο ποιον θα μαθεις τι ''παιζει'' με τον επενδυτη ''''''''''''ελληνοτραπεζιτη''''''''' αναδιαρθρωμενον με λεφτα της πλεμπας;;;;;;λεφτα να σωσει τη τραπεζα του δεν ειχε;;
   απο τον δραγασακη all politician parties classic ,η απο τον πεμπτοφαλαγγίτη με τα ελληνικα made in england που χαραζει πορεια στο ''''κομματακι ''' σου
   μηπως περιμενεις τεκμηρια απο το Κολλεγιο Κηφισιας Εκαλης και στη κορφη κανελα;;
   ρε , μπας και πηρες το κατι τι σου και συ;;;;;;;;;;;;;;;
   αν ειναι ετσι παω πασο....

 6. avatar Δεν μάθαμε απο την Ευρωμπανκ ;

  Απλό το μοντέλο διαχείρισης , στο τέλος θα πληρώσει ο κοσμάκης τις ζημιές . Εχει δώσει τις διαπιστεύσεις ο κύριος αυτός . Έφαγε ηδη τα λεφτα της τραπεζας, πέταξε έξω τους Κινέζους και τους Άραβες και βεβαια πήρε αυτός την ανάθεση του έργου χωρίς συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού.Οι υπάλληλοι του βρίσκονται παντού ...Ευκαιρία για μερικούς φουκαράδες να κάνουν τα ακίνητα τους απο 125 ίσως 130. Θα τα δουν οι μελλοντικές γενεές στα πόθεν έσχες τους.Μεγαλείο!

 7. avatar Αντε καλά

  Φοβερή κίνηση ματ έκανε. Μια αυξηση μετοχικου που δεν φτανει ούτε για τα χρήματα δύο χρόνων προς το ελληνικο κράτος!
  Το διαφημιστικό κειμενο του Λάτση μας το παρουσιάζετε για αρθρο;
  Οσο για αυτούς που πανηγυρίζουν περιμένετε να δείτε αποτελέσματα και μετά.
  Γιατί τα 8 δις τώρα τα θέλουν από τις τραπεζες μας ενώ θα τα έφερναν απ'έξω.
  Ακου Ελληνική Ριβιέρα!.
  Οτι να'ναι.

 8. avatar ΨΥΧΟΛΕΗΛΑΤΗΣ

  Χαχαχα ΤΊΠΟΤΑ δεν θα γίνει Μας ζαλίζετε με άρθρα συνεχώς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ
  Μια μας λέτε για καζίνο μια για επενδυτές από Κατάρ από Αμερική από Κίνα και τώρα θα το αναλάβει η λάμδα μόνη της χαχαχα με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Κατά υ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σας έφταιγε αλλα βλέπεις εμείς δεν χαρίζαμε σε ημέτερους ΤΑ ΕΙΔΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ περιμένουν ΆΔΩΝΙ

  1. avatar ο τσιπρας σας εφτυνε 5 χρονια…αλλα εσεις οι συριζοβιοληδες ανοητοι τι να καταλαβετε??σας ταιζε ψεμα και σεις τρωγατε ανεμελα…..

   συνεχιστε στο ψεμμα........σας ηδονιζει....

 9. avatar Social Distortion.

  Κρίμα. Χάσαμε την ευκαιρία να γίνει ένας πανέμορφος προοδευτικός σκουπιδότοπος όπως σχεδίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική /Πράσινη παράταξη!!!!!

  1. avatar sddfqs

   τωρα αντι να πηγαινουμε στη παρνηθα θα πηγαινουμε στο ελληνικο. καζινο αυτες ειναι επενδύσεις οπως στα σκοπια στο μαυροβουνιο ετσι και εδω

  2. avatar Όλα κρίνονται

   "εκ του αποτελέσματος"!

 10. avatar Καζανοκεφαλος

  Ωραίοι επενδυτές, με 350 εκατομμύρια παίρνουν έργο 8 δις που θα το χρηματοδοτήσουν οι ανακεφαλεωμενες από εμάς τράπεζες. Έτσι γίνομαι και γω επενδυτής. Λάτσης εναντίον Βαρδινογιαννη, σημειώσατε 1. Γιαυτο και η κουμπάρα Ολγα δεν έλαβε υπουργικό θωκο. Ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα....

 11. avatar γαιδουροβατραχος επενδυτης με ξενα αχυρα

  ΕΛΛΑΣ φαΛΤΣων ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ....πονημα για τον επενδυτη με λεφτα αλλων...λεγε με δημοσιο
  Στηνεις μια μαντρα επενδυτες
  τον εξης εναν , οι αλλοι ειναι για πλακα
  κιαφου ξορκισετε τον μαρξ
  θεμελιωνετε ατακα
  Διαλεγετε και ενα μότο
  ενα μαστιγιο με καροτο
  κατι σαν ολυμπιακα ακινητα
  κανετε τα ψεματα να μοιαζουν κινητρα
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  νυκοκοιραιων κι' ευγενων
  ετσι το εθνος επιβιωνει
  με οραμα που γραψανε στο χιονι
  Βαζετε για πρωθυπουργο
  του επενδυτη τον μπατλερ
  και ντουρο αντιπροεδρο
  το πικραμενο του το αλτερ
  Συγκεντρωση επιτρεπτη
  απο εναν απλυτο και κάτω
  στων εξαρχειων τα στενα
  καθε κλαρι κραταει μπατσο
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  υποτελων -κουλών - φελών
  αρπαχτικων επενδυτων
  με φραγκα αλλων, χορηγων
  Προσληψεις καθημερινως
  με μπλε χαρτακι στο τσεπακι
  συστατικη του βουλευτη
  για καθε wanna γιουσουφακι
  Προσληψεις γινοντ' αφειδως
  θα χρησιμεψουν ως ασπιδα
  οταν σωθουν τα δανεικα
  συ θα ταίζεις τη συλφιδα
  Ελλας ελληνων χριστιανων
  δοσιλογων κιαρπακτικων
  των οιονι επενδυτων
  και των φαιδρων τους θεατων
  υγ : αφιερωμενο σπεσιαλ στη ζουζουνελ.....ζουζουνελ εισερχομαι στη τεταρτη περιοδο....λαλησα
  Με ξενα κολυβα , με μετοχες σε αλογομουρηδες και στη EUROGANG που προεδρευει , κιαργοτερα ομολογο θα ψωνισει το οικοπεδο....
  υστερα θα γινουν οι προσληψεις μοχλος πιεσης και ασπιδα για τα περαιτερω
  το εργο ειναι σηκουελ στη μπουγατσολανδη - γκρηχενλαντ εδω και 200 χρονια τωρα

  1. avatar οι επενδυτες λιαζονται πλατεια

   μαζι με την τασια και δριτσα...βολεψαν κορη στη βουλη......ρουσφετια αριστεροστροφα

  2. avatar γαιδουρολογιας συριζεικης το αναγνωσμαααααααααααα

   προοοοσχομενννννννννννννννννννννννννννννννν

  3. avatar Miss Heart

   Και ιδού η απόδειξη. Όταν λέω πως είσαι δυναμίτης, ξέρω πολύ καλά τί λέω δεν εμπόδιζει την κρίση μου η κύκνεια ερωτοθολούρα από την οποία υποφέρω.
   Υπέροχο όπως και εσύ.Σε ευχαριστώ πολύ.
   ΥΓ: Στο ερώτημα που σου έθεσα στο μπακακα που τον ζουλας, τον φιλάς και στα ουράνια πετάς, να προσθέσεις κοντά στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο.

   1. avatar χαμαλογάιδαρος

    4 η περιοδος
    μια γρηγορη περιδιαβαση στην αλληλογραφια μου , ισοτιμιες, σοβαρες οικονομικες (η πολιτικη ειναι απλα το περιτυλιγμα)ειδησεις σε χωρες ενδιαφεροντος μου που εκεινη την ωρα ειναι ηδη μερα μπροστινη ή πισινη
    γιατι θα ξυπνησω και η γαλαζια συμμορια θαχει κλεισει την ασπις- κομμερσιαλ.....ενω κοιμομουν
    ειδα και τα θεματα του μπηστ κυριακης πανω πανω
    ειδα το αρχιλαμό λαμό λαμο λαμο.......
    εφριξα
    και το σβουριξα κατακοπος αυπνος αφαγος καφεδοβιος σε dt
    γιατι απλα δε τα συνθετω, πεφτουν, θαπρεπε να το ξερεις πια

 12. avatar Αυτό που δεν λέτε

  Είναι ΠΟΤΕ θα αρχίσει επιτέλους το χτίσιμο !
  Και επίσης ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αν αύριο κατατεθούν νέες αιτήσεις ακύρωσης από τον οποιοδήποτε έχει αντίθετο συμφέρον!
  Είναι καιρός να προχωρήσει αυτό το έργο ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ !!,

 13. avatar Ελευθερώθηκαμε

  Έφυγε η πρώτη φορά αριστερά και επιστρέφουν οι επενδύσεις.

  1. avatar Για την ενημέρωση σου

   Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2018 στη χωρα μας ηταν 5.5 δις..
   Συνέχισε να βλέπεις βοΣΚΑΙ γιδι .

   1. avatar τα πακιστανια λιαζονται κατω εις την πλατεια….,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    εκι ειναι επενδυτες ....μαζι με την τασια .....σια.............................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   2. avatar εσενα δε σε λιβανιζαν τα συριζοκαναλα της ερτ????το κοντρα το οπεν και αλλαπολλα ο αλφα…..

    σκετη παραπληροφορηση για πολλα χρονια απο συριζοκαναλα ερτ κοντρα

   3. avatar τωρα ξαναπας στο σκαι και κακαριζεις…..

    παπαγαλιζεις απο σκαι τα ψεμματα σου....ξεφτιλισμενοι αληταραδες γαιδουροκεφαλαροι

   4. avatar 5 χρονια νανι…….

    5 χρινια γιδοβοσκοι πολακηδες....εισαι μια γιδοπροβατινα μπαξεβανη και ψευτοτζανη

   5. avatar Social Distortion.

    Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στις επενδύσεις. Πέρυσι είχε έλλειμμα και στο ύψος των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις το 2018 σε σχέση με το 2017 μειώθηκαν κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης παρουσιάζεται υστέρηση σε σχέση με την Ευρώπη, αφού στην Ελλάδα έχουμε επενδύσεις 11% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρώπη είναι πάνω από 20%.
    Στην ανταγωνιστικοτητα κατρακυλησαμε στις παγκοσμιες μετρήσεις.
    Σταμάτα να διαβαζεις εφ. Συν. και documento.

    1. avatar Ειπε αυτός

     που ακούει την αλήθεια του Αυτια και του Μαυρίδη!
     Η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα μας έφερε στην χρεοκοπία και αυή
     θα μας πάει και πάλι εκεί!
     Αυτό υποστηρίζεις γίδι και το παίζεις και ενημερωμένος.

     1. avatar εσυ ακουε καψωχα ..ακριδα…μπερζανη …γιαννουλα…αρβανιτια…..δαλαμαγκα…γιαμαλη …παπαδημητριου ……πετριοπουλαιους…..

      να παχαινεις

     2. avatar εσυ ακουε καψωχα ..ακριδα…μπερζανη …γιαννουλα…αρβανιτια…..δαλαμαγκα…γιαμαλη …παπαδημητριου ……πετριοπουλαιους…..

      και ολα τα σκουπιδια της δημοσιογραφιας,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,πληρωσες ενφια???η εισαι ακομη σηκωμπαριστας αναρχος????

  2. avatar Ενας καποιος..

   Ετσι μπραβο.. και σε μια βδομαδα μπηκαν οι μπουλτνοζες που ελεγε ο τηλεβιβλιοπωλης.. χαχαχαχαχ

   1. avatar 5 χρονια δε σεφτασαν

    τωρα τα θες ολα σε μια βδομαδα????

   2. avatar 5 χρονια νανι…….

    5 χρονια επαναστατικες μπουρδες

Παρακαλούμε περιμένετε ...