Το πιο δημοφιλές σημείο της Θεσσαλονίκης για espresso και από πέρυσι για πεντανόστιμες γευστικές εμπειρίες, τo Local, είναι ένα από τα αγαπημένα και πολυσύχναστα all day spots για coffee break στην καρδιά της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο εμπορικό της κέντρο.

Ο πολύ μικρός εσωτερικός χώρος αυτού του παραδοσιακού πλέον espresso-bar (λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια) είναι η βασική αιτία του ότι, ακόμη και το χειμώνα, επικρατεί το αδιαχώρητο στα τραπέζια στο πεζοδρόμιο.

Στα δυνατά χαρτιά του ο αυθεντικός espresso (από τους καλύτερους της πόλης), αλλά και η ενημερωμένη λίστα κρασιών. Από πέρυσι ωστόσο μας έχει κερδίσει και με τον καινούργιο διπλανό του χώρο, που αποτελεί στην ουσία επέκτασή του και να μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε υπέροχες γεύσεις ελληνικής μοντέρνας κουζίνας δια χειρός του σεφ Jake, αλλά και μοναδικά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, (συγκεκριμένα αυτόν της βόρειας Ελλάδας).

Στο Local θα δώσετε το πρώτο ραντεβού της ημέρας για ολόφρεσκο πλούσιο πρωινό (αυγά, κουλούρι Θεσσαλονίκης, σάντουιτς κ.ά.) και καφέ που θα σας παρασύρει από το άρωμά του και μόνο. Θα συνεχίσετε για ένα κρασί ή ένα lunch break, θα του αφιερώσετε τα δείπνα σας και θα το προτιμήσετε για το ποτό σας.

Όχι, μην αναρωτιέστε! Θα γίνει ο εθισμός σας όλες τις ώρες της ημέρας, αφενός γιατί το περιβάλλον είναι τόσο φιλικό και καλόγουστο που δεν γίνεται να μην σας αρέσει και αφετέρου γιατί ό,τι κι αν δοκιμάσετε εδώ κατατάσσεται απευθείας στα αγαπημένα σας.

Στα συν του η value for money λογική.

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε ριζότο με φρέσκα σπαράγγια και λάδι τρούφας (4,50 ευρώ) ή την tagliatta που αποτελεί πιάτο best seller (9 ευρώ). Επίσης, αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα, πρέπει οπωσδήποτε να παραβρεθείτε στο μοναδικό open party που διοργανώνει!

Info

Καθημερινά: 08.00-αργά, 10.00-01.00 (κουζίνα)
Από 9 ευρώ/άτομο, 3,50 ευρώ (freddo cappuccino), 7,50 ευρώ (ποτό), 6,50 ευρώ (cocktail)

Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη
+30 6948 654622
[email protected]
www.localthessaloniki.gr
www.facebook.com/pages/Local-espresso-bar