Υπάρχουν πολλές γνωστές παραλίες στην Αττική. Λίγες όμως είναι τόσο αγαπημένες ώστε κάποιος να πηγαίνει φανατικά εκεί. Μια από αυτές, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv  είναι η λεγόμενη Ερωτοσπηλιά. Πρόκειται για μια μαγική παραλία που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Ένας μικρός κόλπος που σου προσφέρει, όμως, μεγάλες συγκινήσεις.

Ερωτοσπηλιά, η αγαπημένη παραλία των Αθηναίων στην Αττική

Αυτή η πανέμορφη παραλία είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων και όχι άδικα. Η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον παραθεριστικό οικισμό του Πόρτο Ράφτη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο ο οποίος είναι καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια και έχει άμμο, σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες του, σπηλιές και γαλάζια νερά

Δεν αποτελεί πάντως κάποιο μυστικό και είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία. Γι’ αυτό το  λόγο ιδανική εποχή για να την επισκεφθείς είναι η αρχή του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο. Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείς από τα καθαρά νερά και την ομορφιά του το τοπίου.

Ένα χιλιόμετρο μακριά από το Πόρτο Ράφτη, η σπηλιά των ερωτευμένων αξίζει την όποια ταλαιπωρία για να φτάσεις εκεί. Το τοπίο είναι μαγικό και όσοι έχουν επισκεφθεί την παραλία, μιλούν για έναν φυσικό θησαυρό που ακόμη, έχει μείνει μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

Το σίγουρο είναι πως οι κρυμμένοι θησαυροί της Ελλάδας είναι πολλοί και ο καθένας έχει τη δική του, ξεχωριστή ομορφιά. Και το καλοκαίρι όσοι μένουν στην Αθήνα τους αναζητούν μανιωδών. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε και η Ερωτοσπηλιά στην Αττική. Σε μια προσπάθεια να βρουν ειδυλλιακά μέρη  προκειμένου να δροσιστούν, αλλά και να ανακαλύψουν νέα μέρη. Εξάλλου, ο βράχος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη παραλία αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό των ερωτευμένων ζευγαριών. Εξ’ ου και το όνομα της παραλίας.

Αν δεν έχεις πάει ήδη, τότε μάλλον ήρθε η ώρα. Πάρε μια γεύση από ψηλά, από το βίντεο του καναλιού UP Drones.