Είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη της Αττικής και όλοι τον έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά. Είναι ο Λυκαβηττός, ο λόφος της Αθήνας που υψώνεται πάνω από το Κολωνάκι, ενώ είναι το δεύτερο υψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου, μετά τα Τουρκοβούνια, καθώς υψώενται σε 227 μέτρα πάνω από την πόλη. Πράγμα που σημαίνει πως λόγω της θέσης του προσφέρει μία υπέροχη και ανεμπόδιστη θέα, ειδικά από την κορυφή του.

Εκεί, στην κορυφή βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ λειτουργεί και τελεφερίκ. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Λυκαβηττός ήταν ένας βράχος που έπεσε από τα χέρια της θεάς Αθηνάς, όταν η τελευταία ενημερώθηκε για μια κακή είδηση που της έφερε ένα κοράκι. Μάλιστα, σύμφωνα με το μύθο, από τότε τα κοράκια έγιναν μαύρα.

Όσο για την ονομασία του, υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Η μία θέλει το όνομα να προέρχεται από το «λυκοβατίας δρυμός», λόγω των λύκων που φώλιαζαν στην περιοχή. Άλλη μία εκδοχή αναφέρει ότι προέρχεται από το λυκόφως, ενώ σύμφωνα με την ετυμολογία είναι ο βράχος στον οποίο ορμά το φως κατά την ανατολή του ήλιου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται από τη Μεσαιωνική περίοδο, ενώ σύμφωνα με επιγραφές αποδεικνύεται ότι ο σημερινός ναός έχει χτιστεί πάνω σε ερείπια παλαιότερου. Το, δε, τελεφερίκ κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ τη δεκαετία του 1960 και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 18 Απριλίου του 1965. Το μήκος της γραμμής του φτάνει τα 210 μέτρα.