Μαγευτικές εικόνες που απεικονίζουν το μεγαλείο της φύσης

Ο βραβευμένος φωτογράφος Νίκος Κοντοσταυλάκης και τα κλικ του που ξεχωρίζουν


ΤΑΞΙΔΙΠΑΝΟΡΑΜΑ
15:55
20/06/2018
Μαγευτικές εικόνες που απεικονίζουν το μεγαλείο της φύσης
loading

Δυνατές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μεγαλείο της φύσης, τον πλημμυρίζουν συναισθήματα τον θεατή και τον ταξιδεύουν. Ο φωτογράφος Νίκος Κοντοσταυλάκης πατάει το «κλικ» την κατάλληλη στιγμή και μεταφέρει στους θεατές όλη εκείνη τη δύναμη που κρύβεται πίσω από το φακό.

Άνθρωπος της φύσης και όχι της πόλης, τον ελκύει κυρίως το φυσικό τοπίο, το ταξίδι στη φύση.

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης είναι «υπηρέτης» της τέχνης της φωτογραφίας και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο του. Τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και μέσα από τις φωτογραφίες του αποτυπώνει και μεταφέρει τις εμπειρίες του. Το βίντεο που ακολουθεί είναι η ιστορία ενός φωτογράφου, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο αλλά τελικά πάντα τον κερδίζει ένα μέρος, ο τόπος του.

«Τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Έχω βρεθεί σε μακρινές και απόκοσμες γωνιές του πλανήτη. Τώρα, επιστρέφω σε έναν τόπο γνώριμο, σε έναν προορισμό οικείο μα και άγνωστο μαζί. Επιστρέφω στον τόπο μου. Εκεί όπου η ποικιλομορφία της φύσης σε μαγεύει. Από τα οροπέδια και τις βαθιές κοιλάδες, στις λίμνες και τα ποτάμια, τις πανύψηλες βουνοκορφές, τα χιονισμένα δάση, τα νησιά και φυσικά τη θάλασσα. Αυτός ο τόπος διαρκώς μεταμορφώνεται, αλλάζει χρώματα και εικόνες, σε καλεί να τον ανακαλύψεις. Είναι ο ίδιος μα πάντα διαφορετικός, όπως κι εγώ, κάθε φορά όταν επιστρέφω. Είναι το μέρος που με ανέθρεψε, που με περιβάλλει, το μέρος που μπορώ να λέω "σπίτι μου"» λέει ο ίδιος.

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1983. Σπούδασε Μηχανολογία και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στην σχολή Focus της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, με κυριότερη αυτή στην Agora Gallery της Νέας Υόρκης. Το 2010 διακρίθηκε με τον τίτλο «Young Greek Photographer» στο διεθνές φεστιβάλ APhf 2010.

Φωτογραφίες του έχουν βραβευθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως, όπως το World Photography Organisation Awards 2016 και από την PhaseOne.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει