Στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης με τους δημάρχους Σαντορίνης και Μυκόνου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινός συντονισμός στις πολιτικές τους για τον κλάδο της κρουαζιέρας από το 2016.

Και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει προετοιμασία και διαβουλεύσεις με τις εταιρείες κρουαζιέρας για τα προγράμματα αφίξεων το 2016. Επίσης, συμφώνησαν να υπάρξει ανάπτυξη υποδομών και παροχή τεχνογνωσίας για τον κλάδο με εμπλεκόμενη τη θυγατρική εταιρεία του ΟΛΠ Α.Ε. «Consulting-Logistics S.A», προετοιμασία για τις νέες πολιτικές χειμερινής κρουαζιέρας από το 2017, ενώ συζητήθηκαν θεσμικά θέματα λειτουργίας και συντονισμού των τριών λιμένων για βελτιώσεις παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ τα τρία λιμάνια Πειραιάς-Μύκονος-Σαντορίνη αποτελούν το κύριο σύμπλεγμα αφίξεων της περιοχής του Αιγαίου. Σε αυτά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, πραγματοποιήθηκαν το 2014, 1.599 αφίξεις με 2.408.316 επιβάτες, το 50% περίπου, της συνολικής διακίνησης στα λιμάνια της χώρας.