Με το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2014 τιμήθηκε η AEGEAN από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΒΕΑ 2014» για επιχειρήσεις & επιχειρηματίες.

Η AEGEAN, μέλος της Star Alliance και βραβευμένη ως η καλύτερη Περιφερειακή Εταιρεία της Ευρώπης για το 2013, απέσπασε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, σε αναγνώριση της στρατηγικής της απόφασης να επενδύει συστηματικά στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, και κατά τη φετινή χρονιά, υλοποίησε σειρά δράσεων με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, την ανάπτυξη του τουρισμού, τη στήριξη της παιδείας, την προώθηση και την ενίσχυση του αθλητισμού, την υιοθέτηση φιλικών στο περιβάλλον πρακτικών καθώς και τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, ενώ η απονομή των βραβείων έγινε από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, o Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της AEGEAN, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το ΕΒΕΑ για την επιβράβευση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας. Τώρα μετά από 15 χρόνια προσπαθειών σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον  και τολμώ να πω και  όχι ιδιαίτερα φιλικό, η AEGEAN είναι πλέον μια δεμένη ομάδα ανθρώπων με στόχο να προσφέρουμε στη χώρα μας αερομεταφορά για την οποία να είναι όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι. Η AEGEAN με όσα μέσα διαθέτει στηρίζει , την ελληνική κοινωνία μέσω της αμέριστης προσφοράς της στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία, αλλά και της παράλληλης συνεχούς κοινωνικής και περιβαλλοντικής της δράσης. Άλλωστε, οι ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας αποτελούν, από την ίδρυσή της εταιρείας, βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της φιλοσοφίας, και η δραστηριότητά μας για το θέμα αυτό είναι αδιάκοπη. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι για το συγκεκριμένο θέμα θέλουμε να είμαστε πάντα χαμηλών τόνων . Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με νέα δυναμική να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο να βρισκόμαστε κοντά στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΒΕΑ γιατί αυτή η διάκριση μας δίδει δύναμη και αντοχή, στοιχεία που πάντα είναι χρήσιμα.»

Σχετικά με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της AEGEAN

Παιδεία/Κοινωνία

Η AEGEAN στέκεται δίπλα στους νέους αναπτύσσοντας προγράμματα που διευρύνουν τις προσλαμβάνουσες τους και αυξάνουν τις ευκαιρίες για μάθηση. Για τα έτη 2014-2015 θέσπισε το πρόγραμμα «Κοντά στους Νέους», το οποίο απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013- 2014 & 2014-2015, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους αντιμετωπίζοντας την ανάγκη μετακίνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία μετέφερε περισσότερους από 7.500 μαθητές από 209 σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας  στο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009 – 2010, στηρίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό και την εκπαίδευση, προσφέροντας στα παιδιά μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία. Τέλος, από το 2008 η εταιρεία μαζί με τους επιβάτες της είναι χορηγοί των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

Τουρισμός

Η AEGEAN αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Marketing Greece, μόνιμο χορηγό του ΣΕΤΕ και του ΗΑΤΤΑ ενώ, παράλληλα, στηρίζει τόσο τον ΞΕΕ, καθώς και τις τοπικές ξενοδοχειακές ενώσεις. Μαζί με τον EOT σχεδιάζει ολοκληρωμένα σχέδια δράσεων προώθησης και προβολής της Ελλάδας σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην διαφημιστική προβολή της. Από τα μέσα Ιουνίου 2014 προβάλλει σε όλα της τα αεροσκάφη video για την προβολή της Ελλάδας, ενώ 7 αεροπλάνα της είναι ειδικά βαμμένα και προβάλλονται οι ιστότοποι www.discovergreece.com, www.visitgreece.gr και www.visitacropolismuseum.gr

Πολιτισμός

 Η AEGEAN συμμετέχει σε πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που σκοπό έχουν τη διάδοση των αξιών που γεννήθηκαν εδώ, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. H εταιρεία αποτελεί μόνιμο χορηγό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, του Centre Culturel Hellenique στο Παρίσι, κ.ά.

Αθλητισμός

Η AEGEAN είναι υποστηρικτής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στηρίζει συστηματικά την ανάπτυξη του Golf στην Ελλάδα (Aegean Airlines ProAm), καθώς και τη διοργάνωση των Special Olympics.