Τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν σε τίποτα με αυτά των προηγούμενων ετών καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊούεπιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό,αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, που παρατείνονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσης οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την άπαξ επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.