Δυο πολυτελή και άκρως εντυπωσιακά ξενοδοχεία απέσπασαν φέτος, τα βραβεία του περιοδικού Wallpaper, για τα καλύτερα ξενοδοχεία πόλης.

Διατηρώντας και εξελίσσοντας την αίγλη των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, στις οποίες ανήκουν, το Aman Canal Grande, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο στη Βενετία και το Shangri-La στο Τορόντο έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ταξιδιώτες.

Aman Canal Grande, Βενετία, Ιταλία

Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον μετρ της ροκοκό αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, Michelangelo Guggenheim. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα του στο Palazzo Papadopoli, όταν άλλαξε ιδιοκτήτη πριν περίπου 200 χρόνια Τότε ήταν που οι νέοι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον Guggenheim να μετατρέψει τους χώρους του palazzo του 16ου αιώνα, με τις τοιχογραφίες, τους καθρέπτες, τους πολυελαίους και τις επιχρυσωμένες λεπτομέρειες σε ένα παλάτι μοντέρνου νεο – αναγεννησιακού στυλ.

Σήμερα, ο μεγαλύτερος όροφος του palazzo φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους του νεότερου ξενοδοχείου της αλυσίδας Aman Resorts και περιλαμβάνει ένα μεγαλοπρεπές σαλόνι και τρεις πολυτελείς αίθουσες τραπεζαρίας, οι δυο από τις οποίες διαθέτουν οροφές ζωγραφισμένες από τον καλλιτέχνη του 18ου αιώνα Giovanni Battista Tiepolo. Οι 24 σουίτες του ξενοδοχείου δεν είναι λιγότερο περίτεχνες, με προστατευόμενες τοιχογραφίες, ψηφιδωτά δάπεδα, έπιπλα Maxalto και θέα στο Μεγάλο Κανάλι μπροστά από το ξενοδοχείο ή στον ιδιωτικό κήπο στο πίσω μέρος.

Shangri – La, Τορόντο, Καναδάς

Σε αυτό το κομψό, μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείο, η αλυσίδα Shangri – La έκανε από την αρχή τα σωστά βήματα, προσλαμβάνοντας τον James KM Cheng, έναν βιτρουόζο της αρχιτεκτονικής, ο οποίος ανέλαβε το έργο σε συνεργασία με την εταιρεία Hariri Pontarini, που έχει αναλάβει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σύγχρονα αξιοθέατα του Τορόντο. Το λόμπι του ξενοδοχείου έχει μετατραπεί σε 24ωρο χώρο αναψυχής, με ένα πολυτελές εστιατόριο και ένα μπαρ διακοσμημένο με 180 φωτιστικά Bocci, φτιαγμένα από φυσητό γυαλί.

Πάνω από τη ρεσεψιόν, δυο κλιμακωτά κουτιά, το ένα από μάρμαρο και το άλλο από γυαλί συνθέτουν ένα ιδιωτικό λόμπι καθώς και ένα σύμπλεγμα από σαλόνια, αίθουσες προβολής και γκαλερί. Τα 202 δωμάτια και οι σουίτες είναι τα μεγαλύτερα στην πόλη, ενώ το 828 τ.μ. κέντρο ευεξίας διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια υπέρυθρη σάουνα και πισίνα 20μ.