Πέντε ελληνικά ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος –τα openings τους αναμένονται από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο– κέντρισαν το ενδιαφέρον της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard, η οποία δημοσίευσε άρθρο αφιερωμένο σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα τα συμπεριλαμβάνει στην «αφρόκρεμα» των πολυτελών αφίξεων στην Ευρώπη, συστήνοντάς τα και προτρέποντας τους αναγνώστες της να τα επισκεφθούν, στους προορισμούς όπου εντοπίζονται –Μύκονο, Ίο, Κω, Χανιά, Αθηναϊκή ριβιέρα.

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα, με τις αμμουδερές ακρογιαλιές, τα γαλήνια νερά και την ατελείωτη ηλιοφάνεια, πάντα συγκαταλέγεται στους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς των Βρετανών.

Έτσι, αυτό το καλοκαίρι οι λάτρεις της Ελλάδας, έχουν πέντε ακόμη λόγους για να την επισκεφτούν.

Ikos Aria, Κως

Σε μια έκταση 47 στρεμμάτων, το παραθαλάσσιο θέρετρο Ikos Aria αποτελείται από 370 δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Βρίσκεται στην όμορφη παραλία Κέφαλος, στο νότιο τμήμα της Κω, και διαθέτει ένα ατμοσφαιρικό σπα καθώς και οκτώ εστιατόρια με μια πλούσια γκάμα σε κουζίνες του κόσμου για να επιλέξει ο επισκέπτης αυτήν της αρεσκείας του.

Casa Cook, Χανιά

Μέλος της διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων Thomas Cook, το Casa Cook είναι μία από τις πιο αναμενόμενες πολυτελείς αφίξεις στο νησί της Κρήτης. «Φωλιασμένο» σε ένα παρθένο φυσικό τοπίο της κρητικής γης στα Χανιά, οι εγκαταστάσεις του εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον ολόγυρά του, ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για οικογένειες, όσο και για ζευγάρια. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 106 δωμάτια μίνιμαλ αισθητικής, με κάποια από αυτά να διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα.

Calilo, Ίος

Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με δική του ιδιωτική παραλία αναμένεται αυτό το καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί της Ίου. Το Calilo, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού στο ανατολικότερο τμήμα της Ίου στην παραλία Παπά, απλώνεται σε μια έκταση 1.100 στρεμμάτων και αποτελείται από 30 πολυτελείς σουίτες με ιδιωτική πισίνα και τζακούζι. Στα συν ο βιολογικός κήπος με κάθε λογής καλούδια που θα διατίθενται απευθείας προς κατανάλωση.

Myconian Collection, Panoptis Escape, Μύκονος

H φωτογραφία είναι από το Myconian Ambassador Hotel

Το Panoptis Escape, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, αποτελεί μέλος της «οικογένειας» πολυτελών ξενοδοχείων Myconian Collection, η οποία διαθέτει εννιά ακόμη πολυτελή ξενοδοχεία στο νησί. Το resort θα βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την υπέροχη παραλία Ελιά, ενώ θα προσφέρει εκπληκτική θέα στο βαθύ μπλε του Αιγαίου.

Το «δυναμικό» του αποτελείται από 11 εκπληκτικές βίλες, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών του θα βρίσκεται και μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως ιππασία, θεραπείες σπα κ.α.

Four Seasons Astir Palace, Αττική

Τοποθετημένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής και σε απόσταση μόλις 30’ από το κέντρο της πόλης, το Four Seasons Astir Palace αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του. Πρόκειται για έναν προορισμό διαφυγής, σε ιδανική απόσταση από την καρδιά της Αθήνας, με δωμάτια και σουίτες όπου η αίσθηση της χαλάρωσης συναντά την μοντέρνα αρχιτεκτονική, τις καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και μία elegant ρετρό- σικ αισθητική.

Οι διεργασίες για τη λειτουργία του έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με το ντεμπούτο του να τοποθετείται την άνοιξη, και πιο συγκεκριμένα προς τα τέλη Μαρτίου.