Το ορεινό χωριό της Λευκάδας όαση καλοκαιρινής δροσιάς

Οι περίφημες φακές του είναι σήμα κατατεθέν για το νησί του Ιονίου


ΤΑΞΙΔΙΒΟΥΝΟ
8:53
28/08/2019
Το ορεινό χωριό της Λευκάδας όαση καλοκαιρινής δροσιάς
1
loading

Στο κέντρο της ενδοχώρας του νησιού συναντάται το ψηλότερο σε υψόμετρο -750 μέτρα- χωριό της Λευκάδας. Ο λόγος για την Εγκλουβή, φημισμένη σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις πεντανόστιμες φακές που παράγει.

Παραδοσιακό με πέτρινα διώροφα σπίτια, στενά σοκάκια και κατοίκους που ασχολούνται με την καλλιέργεια της φακής, την κτηνοτροφία και τα αμπέλια, είναι «στριμωγμένο» ανάμεσα σε λοφίσκους και τα γειτονικά χωριά, γεγονός στο οποίο εικάζεται ότι οφείλεται και η ονομασία του.

Οι φακές της Εγκλουβής, έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν όχι μόνο του χωριού αλλά και ολόκληρης της Λευκάδας, καθώς ακόμη και σήμερα η καλλιέργειά τους πραγματοποιείται με παραδοσιακές μεθόδους υψηλής ποιότητας.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε στο οροπέδιο Βουνί, γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου, ενώ σε απόσταση 2 χλμ. περίπου από το χωριό θα βρείτε τους Βόλτους, έναν ιδιαίτερο και μοναδικό οικισμό με πέτρινες θολωτές κατασκευές -δείγματα αρχαϊκής αρχιτεκτονικής- που χρησίμευαν ως προσωρινές κατοικίες κατά την διάρκεια της συγκομιδής και του αλωνίσματος της φακής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ηγφηδηρ6η6η6

    τις φακες τις εχουνε πιο ακριβες και απτο μοσχαρι.
    Περιμενουν τους ματσωμενους τουριστες να πουλησουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει