Το Πάπιγκο σου «κλέβει» την καρδιά και το καλοκαίρι

Υπέροχο σκηνικό όλο τον χρόνο - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
18/07/2019
Το Πάπιγκο σου «κλέβει» την καρδιά και το καλοκαίρι
4
loading

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα χωριά του Ζαγορίου, που σε καλεί να το επισκεφτείς, ακόμη και το καλοκαίρι. Άλλωστε, η φύση έχει κέφια όλο τον χρόνο και οι εικόνες που απλόχερα προσφέρει στον επισκέπτη, γύρω από το Πάπιγκο, τον ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο για την επιλογή του να πάει βουνό, το καλοκαίρι.

Το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, τα δύο διάσημα «αδελφάκια», είναι δυο παραδοσιακοί οικισμοί στα Ζαγοροχώρια που συνδυάζουν μοναδικά το φυσικό κάλλος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Άλλωστε, το Πάπιγκο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής.

Το Μεγάλο Πάπιγκο μαζί με το γειτονικό, το Μικρό Πάπιγκο (πολλοί τα αναφέρουν ως ένα. Άλλοι, τα αναφέρουν ως δύο μαχαλάδες, αφού η μεταξύ τους απόσταση είναι μόλις 2χλμ.) στέκονται στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές της Τύμφης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου γεγονός το οποίο κάνει κατανοητό, ακόμη και σε όποιον δεν το έχει επισκεφτεί, το λόγο για τον οποίο ξεχωρίζει.

Ωστόσο, εκτός από το φυσικό τοπίο, το Πάπιγκο μπορεί να καμαρώνει και για τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια με τις πέτρινες σκεπές, τα καλοδιατηρημένα καλντερίμια και τις όμορφες πέτρινες βρύσες.. Τα περισσότερα από τα παλιά σπίτια είναι χτισμένα τον 18ο και 19ο αιώνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Both

  Όσες φορές έχω ψάξει για φωτογραφίες αυτής της περιοχής υπάρχουν μόνον τουριστικές χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Ζει κάποιος εκεί πάνω;

  1. avatar Ruff

   Πηγαινε να δης!!!!!

 2. avatar niaki34

  Απο τα ωραιοτερα μέρη της Ελλαδας μας...

 3. avatar Μελίτη

  ❤️❤️❤️

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει