Ένα ορεινό, μακρινό και δυσπρόσιτο σημείο ιδανικό για όσους αγαπούν την ορειβασία. Τοπίο αλπικό με χρώματα που σε καθηλώνουν. Στη μέση η Δρακόλιμνη. Ή αλλιώς το ελληνικό Game of Thrones σκηνικό όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν. Άλλη μια γωνιά της Ελλάδας που, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και μόλις την ανακαλύψεις αντιλαμβάνεσαι γιατί η χώρα μας έχει τόσους φανατικούς θαυμαστές.

Δρακόλιμνη: Το ελληνικό… Game of Thrones σκηνικό

Πρόκειται σίγουρα για ένα απόκοσμο σκηνικό για το οποίο χρειάζεσαι αρκετό περπάτημα ώστε να το θαυμάσεις. Η Δρακόλιμνη της Τύμφης όπως αποκαλείται βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης και σε υψόμετρο 2.050 μέτρων. Λίγο πιο ψηλά βρίσκεται και η Γκαμήλα (2.497 μέτρα) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.

Μόλις φτάσεις, θα καταλάβεις γιατί το αποκαλούν σκηνικό από τη διάσημη σειρά Game of Thrones. Βράχοι που ορθώνονται σε διάφορα σημεία, ένα λιβάδι απλωμένο γύρω από τη λίμνη και το μπλε το ουρανού ως εκεί που φτάνει το μάτι σου. Θαρρείς και θα ξεπηδήσει πίσω από τα απόκρημνα βράχια κάποιο μυθικό πλάσμα. Η ομορφιά τόσο καθηλωτική που μπορεί να τη χαζεύεις με τις ώρες. Τόσες ώρες όσες έκανες να φτάσεις εκεί.

Εκτός από όλα τα υπόλοιπα μπορεί να είσαι τυχερός και να συναντήσεις και τους αλπικούς Τρίτωνες που ζουν στα νερά της. Γνωστοί και ως δρακάκια. Να έχεις σίγουρα μαζί σου φωτογραφική για να απαθανατίσεις αυτές τις όμορφες εικόνες.

Δες εικόνες από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones του Youtube…