Η «Ελβετία της Κορινθίας» με το απέραντο φυσικό κάλλος

Η Λίμνη Δόξα είναι ο προορισμός που αξίζει να επισκεφτείς - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:04
30/08/2020
Η «Ελβετία της Κορινθίας» με το απέραντο φυσικό κάλλος
2
loading

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα τοπία, με απέραντο φυσικό κάλλος, που μαγεύει τον επισκέπτη. Άλλωστε, όποτε και αν επισκεφτείς τη λίμνη Δόξα, σε εντυπωσιάζει με την εικόνα που απλώνεται μπροστά σου.

«Η Ελβετία της Κορινθίας»… Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που έχουν αποδώσει στη Δόξα και γενικότερα στην περιοχή. Η τεχνητή λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στον Χελμό, τη Ντουρτνουβάνα και τη Ζήρεια, με πολλά χωριά να την περικυκλώνουν.

Πυκνά δάση κοσμούν τα βουνά γύρω από αυτήν, ενώ η φύση χαρίζει απλόχερα τα καλύτερα της χρώματα, προσθέτοντας μικρές πινελιές σε αυτό το μωσαϊκό εικόνων. Πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, μέσα στην τεχνητή λίμνη, που η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1990, βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου. Μάλιστα, λέγεται ότι στο βυθό της βρίσκεται το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν μια βουτά στα νερά της σε αναζήτησή του.

Απέναντι στην πλαγιά του βουνού, με τη μοναδική θέα προς τη λίμνη, αλλά και την ιστορία του, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ποια Ελβετία

    Ετσι ειναι η Ελβετία ??? Να μην μπορείς να κατέβεις απο το Αυτοκίνητο χωρίς μπουφάν,Αύγουστο μηνα???

  2. avatar Νέστωρ

    Μεγάλη παράλειψη σας η μη αναφορά στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
    https://www.monastiria.gr/iera-moni-agiou-georgiou-feneou-korinthias/

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει