Πώς μπορεί να συνδυαστεί ένας μαραθώνιος αγώνας, 42 χιλιομέτρων με μια μακροχρόνια οινική παράδοση; Ο διάσημος μαραθώνιος στην περιοχή Medoc της Γαλλίας σας προκαλεί να το ανακαλύψετε!

Η περιοχή αυτή είναι διάσημη για τις εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες κρασιού που παράγει, αλλά και για την ετήσια διοργάνωση ενός μαραθωνίου, διαφορετικού από τους άλλους, αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο γευστικά γαλλικά κρασιά!

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση και οι αθλητές θα διανύσουν την απόσταση των 42 χιλιομέτρων στις 13 Σεπτεμβρίου 2014. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό και το θέμα του μαραθωνίου, που θα είναι Καρναβάλια από όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας είναι διάσημος, μεταξύ άλλων, για την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί, αφού και λόγω του θέματος, που ανακοινώνεται κάθε χρόνο, το 90% των συμμετεχόντων τρέχουν μεταμφιεσμένοι με ευφάνταστες στολές.

Η διαδρομή περνά ανάμεσα από τους πιο διάσημους αμπελώνες της περιοχής και οι αθλητές καλούνται να ξεκουραστούν σε διάφορα σημεία, όπου γεύονται κρασί και τοπικά εδέσματα και παρακολουθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για το λόγο αυτό ο μαραθώνιος του Medoc έχει χαρακτηριστεί ο πιο αργός και ο μεγαλύτερος του κόσμου! Μάλιστα, το έντυπο εγγραφής αποθαρρύνει τους αθλητές που έχουν εμμονή με το ρεκόρ ταχύτητας, αφού πολλοί είναι εκείνοι που δεν κόβουν ποτέ το νήμα του τερματισμού. Το 2013 περίπου 1.100 δρομείς κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Ενδιαφέρον έχει ότι τον αγώνα επινόησαν 5 γιατροί, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν την άθληση με τη διασκέδαση. Το κατά πόσο βέβαια υπάρχει κίνδυνος με το συνδυασμό αλκοόλ και άθλησης, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.
Φυσικά κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν και σταθμοί εθελοντών, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι δρομείς για οποιαδήποτε βοήθεια.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ