Εκτός από τις υπέροχες παραλίες της που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, αλλά και την υπέροχη φύση της που προσελκύει τους φυσιολάτρες, η Εύβοια αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός και για τα υπέροχα χωριά που «κρύβονται» ανάμεσα στις καταπράσινες εκτάσεις της.

Ανάμεσά τους και τα Κάμπια, ένας από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς στην Κεντρική Εύβοια, σε απόσταση μόλις 33 χλμ. από την Χαλκίδα.

Το όμορφο και γραφικό ορεινό χωριό είναι χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση και διαθέτει πολλά και όμορφα γραφικά σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές.

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής.

Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα.