Υπέροχες εικόνες από τα φθινοπωρινά Κύθηρα

Το νησί της Αφροδίτης δεν θα μπορούσε να στερείται ομορφιάς – Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:12
17/09/2020
Υπέροχες εικόνες από τα φθινοπωρινά Κύθηρα
1
loading

Τα Κύθηρα θεωρούνται το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, αφού σύμφωνα με τον Ησίοδο, ανοιχτά του νησιού από τον αφρό που δημιούργησαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού πέφτοντας στη θάλασσα μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο, γεννήθηκε η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Και κατόπιν ο Ζέφυρος την παρέσυρε μέχρι την Κύπρο.

Μάλιστα, στα Κύθηρα υπήρχε το πρώτο ιερό της στον Ελλαδικό χώρο, ενώ ο Όμηρος την αναφέρει ως «Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός».

Αλλά, ο μύθος δε σταματά εδώ, αφού σύμφωνα με έναν άλλον έναν, στο μέρος αυτό η θεά του έρωτα έκρυβε τους εραστές. Εξ’ ου και το όνομα τους, που προέρχονται από το ρήμα κεύθω, δηλαδή κρύβω. Και τα Κύθηρα ή Τσιρίγο κατά την ενετική τους ονομασία, κρύβουν και πολλούς θησαυρούς κι ένα τοπίο άγριας και απαράμιλλης ομορφιάς. Και όπως λένε, τα Κύθηρα ή που θα τα λατρέψεις ή που δεν… Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.

Το νησί βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου. Στο βόρειο άκρο του βρίσκεται ο φάρος του Μουδαρίου, ενώ στο λιμάνι του Καψαλίου, στο νότιο τμήμα, βρίσκεται φάρος ο οποίος κατασκευάστηκε το 1853.

Οι δύο οροσειρές των Κυθήρων, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά, κάνουν «φωλιά» για ένα οροπέδιο, δημιουργώντας μικρότερα βουνά, βαθιά φαράγγια και ρεματιές σε κάποια σημεία. Στον Μυλοπόταμο, όπου βρίσκεται και το πιο εύφορο τμήμα του νησιού, σχηματίζονται καταρράκτες και το νερό κινεί νερόμυλους.

Η Χώρα είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός, με το κάστρο να αποτελεί το σήμα κατατεθέν. Η Παλαιόχωρα είναι η ερειπωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού, ενώ στον Αυλέμονα υπάρχει μικρό λιμάνι κι ενετικό κάστρο.

Και μπορεί ως νησί στο μυαλό να σου κάνει για έναν απόλυτα καλοκαιρινό προορισμό, όμως το μέρος της Αφροδίτης δεν θα μπορούσε να στερείται ομορφιάς και τον φθινόπωρο. Και οι εικόνες από τα φθινοπωρινά Κύθηρα είναι απλά υπέροχες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κοτσιλιάς

    Ρε παιδια.....για τη υποβάθμηση της παραλιας της Χαμολιάς θα πειτε τπτ;;;....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει