Στο δυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση μόλις 7 χλμ. από το καταπράσινο και πανέμορφο χωριουδάκι του Μυλοπόταμου συναντάται μία από τις πιο ήσυχες και απομονωμένες ακτές των Κυθήρων.

Ο υπέροχος Λιμνιώνας υποδέχεται τους επισκέπτες του στον μικροσκοπικό και ήρεμο κόλπο του, σε ένα γραφικό σκηνικό βγαλμένο λες από ταινία του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Η μικρή παραλία είναι καλυμμένη με άμμο, ενώ τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους, την ώρα που τα γαλήνια και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά του Λιμνιώνα καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια.

Το γαλήνιο τοπίο που αντικρίζει κανείς ηρεμεί το πνεύμα, ενώ το βλέμμα κεντρίζουν τα παραδοσιακά, ολόλευκα κελιά με τις χρωματιστές πόρτες, σημείο αποθήκευσης για τις βάρκες των ψαράδων.

Η ακτή δεν διαθέτει καμία οργάνωση, πέρα από ένα γραφικό ταβερνάκι- πραγματική εμπειρία πάνω στο κύμα με νόστιμους μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια θαλάσσια σπηλιά βόρεια του Λιμνιώνα βρίσκουν καταφύγιο φώκιες, γι αυτό και έχει ονομαστεί Φωκοσπηλιά, καθώς και ότι από εδώ ξεκινά σηματοδοτημένο μονοπάτι για τα λουτρά της Αφροδίτης.

Η παραλία προσεγγίζεται μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου από τον Μυλοπόταμο, με κατεύθυνση προς το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με θέα στα νερά του Ιονίου.