Ένας μικρός και γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στην Εύβοια, που αποτελεί ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ που χαρακτηρίζονται από ηρεμία και γαλήνη.

Αυτό είναι το Μαρμάρι, το οποίο συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα.

Το όνομά του παραπέμπει στα πλούσια πετρώματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι κάτοικοί του κατά τα παλαιότερα χρόνια ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου, καθώς και με την εξόρυξη της περίφημης πλάκας Καρύστου (η οποία συναντάται σε απόσταση 13 χλμ.).

Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου που έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από το άκρως επιτυχημένο σποτ της κυβέρνησης για τον τουρισμό, με την χαρακτηριστική εικόνα της χρυσαφένιας αμμόγλωσσας να ταξιδεύει, πια, στα πέρατα του κόσμου. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Επίσης, πλεονέκτημα για το Μαρμάρι αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαρμάρι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του με τους 10 καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στον κόσμο.