Μία από τις πιο ονειρικές και ταυτόχρονα λιγότερο γνωστές παραλίες του νομού, συναντάται σε απόσταση 42 χλμ. βόρεια της Πρέβεζας. Ένας μικροσκοπικός κόλπος με πλούσιο φυσικό σκηνικό και άγρια ομορφιά που μαγεύει τους επισκέπτες του, κάνοντάς τους να τον επισκεφτούν ξανά και ξανά.

Ο λόγος για την ακτή Αλωνάκι (Φαναρίου), η οποία προσεγγίζεται εύκολα μέσω της εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο να φτάνει μέχρι το μεγάλο πλάτωμα- πάρκινγκ.

Από εκεί η διαδρομή συνεχίζει πεζή πια στην παραλία μέσω ενός μικρού κατηφορικού μονοπατιού ή σκαλιών.

Η ακρογιαλιά με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά έχει ως σήμα κατατεθέν της έναν βράχο στο μέσον περίπου του κόλπου.

Ο πυθμένας της θάλασσας βαθαίνει ομαλά, ενώ είναι αρκετά βραχώδης, στοιχείο που κάνει τους επισκέπτες της να κολυμπούν με μάσκα και αναπνευστήρα προκειμένου να θαυμάσουν την ομοριφά του.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο, στο τέλος των σκαλοπατιών που οδηγούν σε αυτή λειτουργεί ένα, πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο ολόγυρά του, μπαρ για να προμηθευτεί κανείς τα απολύτως απαραίτητα.

Η ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίζεται η παραλία είναι γνωστή τόσο για τις πηγές του Αχέροντα όσο και για το διάσημο Νεκρομαντείο του, οπότε μην παραλείψετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην ακτή με μια βόλτα και από τα διάσημα αξιοθέατα του νομού.