Σε απόσταση 38 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια, συναντάται ένα μικροσκοπικό, παραθαλάσσιο χωριό που φημίζεται για τις τρεις ονειρικές παραλίες του, πόλο έλξης των επισκεπτών της Καρπάθου.

Ο λόγος για το χωριό Λευκός, το επίνειο του Μεσοχωρίου, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Ο Λευκός αποτελεί τον βασικό παραθεριστικό οικισμό του Μεσοχωρίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις του κοινού.

Αυτό οφείλεται στις τρεις πανέμορφες, διαδοχικές ακτές του, σε πολύ κοντινή απόσταση η μία με την άλλη, με κοινά χαρακτηριστικά όλων την καταγάλανη, διάφανη και ξεκούραστη θάλασσα, την βελούδινη, ξανθή αμμουδιά και την ονειρική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Η πρώτη που συναντάται ονομάζεται Γιαλού Χωράφι, θεωρείται η βασική παραλία του χωριού, και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπώστρες, εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το μήκος της. Δίπλα της βρίσκεται η παραλία της Παναγιάς το Λιμάνι, με ψιλή ολόλευκη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν με ηρεμία τις καλοκαιρινές βουτιές τους, καθώς συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο.

Τέλος, η όμορφη ακρογιαλιά του Φραγκολιμνιώνα, κερδίζει τις εντυπώσεις με την θέα στο νησάκι του Σώκαστρου (εδώ βρίσκονται αρκετές σημαντικές αρχαιότητες), για το οποίο αναχωρούν πλοιάρια για μίνι εκδρομές.

Οι λάτρεις της φύσης στα βουνά του Λευκού θα ανακαλύψουν όμορφα μονοπάτια για πεζοπορία τα οποία οδηγούν σε περισσότερα αξιοθέατα της περιοχής όπως κατακόμβες, που, πιθανότατα, χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή.