Αν ο Καβάφης στο σπουδαίο του ποίημα «Ιθάκη» αναφέρει ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, στην περίπτωση του νησιού αυτού έχει και ο προορισμός σημασία. Γιατί σαν αντικρίσεις τις φυσικές ομορφιές που απλώνονται στα πόδια σου, θα αισθανθείς ως άλλος… Οδυσσέας.

Ειδυλλιακά τοπία, γραφικοί οικισμοί, φυσικοί όρμοι με βράχους και κρυστάλλινα νερά και πράσινο που φτάνει μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, είναι τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το σκηνικό της Ιθάκης με την ιδιαίτερη ομορφιά της. Και ιδιαίτερα όμορφες είναι και πολλές από τις παραλίες της που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να απολαύσει σε αυτές, τις βουτιές του.

Δείτε παρακάτω πέντε από τις ωραιότερες παραλίες της Ιθάκης:

Αφάλες

Βρίσκονται σε ένα όμορφο και συνάμα άγριο φυσικό σκηνικό μέσα σε ένα βαθύ κόλπο. Η ακτή αποτελείται από βότσαλο και διάσπαρτες πέτρες, ενώ τα τυρκουάζ νερά της παραλίας θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από τη θάλασσα.

Πισαετός

Πρόκειται για μία μικρή παραλία δίπλα από το λιμάνι του Πισαετού. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, σε ένα όμορφο συγχρόνως μέρος.

Σαρακήνικο

Εδώ, πρόκειται για μία υπέροχη και μαγευτική παραλία με βότσαλα και πλούσια φυσική ομορφιά. Τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της ενθουσιάζουν τους επισκέπτες, ενώ τα δέντρα που υπάρχουν εκτός από το γεγονός ότι συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό, προσφέρουν και άφθονη σκιά.

Φιλιατρό

Είναι πολύ κοντά στο Βαθύ και είναι η ιδανική επιλογή για όσους μένουν κοντά ή μέσα στην πόλη. Το Φιλιατρό διαθέτει πεντακάθαρα νερά και είναι περιστοιχισμένο από δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Γιδάκι

Από τις πιο γνωστές και ωραιότερες παραλίες της Ιθάκης. Το Γιδάκι είναι μαγευτικό κι ερημικό και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο με βάρκες, που φεύγουν συχνά από το Βαθύ. Και σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.