Το Βερολίνο εντυπωσιάζει με μια ασυνήθιστη ποικιλία σε αξιοθέατα, με την πλούσια πολιτιστική ζωή του και τον έντονο αλλά ταυτόχρονα χαλαρό τρόπο ζωής, σε μια ευρωπαϊκή, πολύ-πολιτισμική μητρόπολη που σφύζει από ενέργεια.

Σκέφτεστε κανέναν καλύτερο τρόπο από το να κλείσετε μια ημέρα εξερεύνησης και περιοδείας στα αξιοθέατα και τα μουσεία της γερμανικής πρωτεύουσας, από μια επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα cocktail bars της πόλης;

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα πέντε καλύτερα μαγαζιά για την απόλυτη εμπειρία «cocktail» που μπορείτε να δοκιμάσετε στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις προτάσεις του aluxurytravelblog.com:

Amano Bar

Βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Mitte. Το ξενοδοχείο Amano κέρδισε τον τίτλο του «καλύτερου μπαρ ξενοδοχείου της χρονιάς» (Hotel Bar of the Year) και όχι άδικα!

Η ομάδα που «τρέχει» το μπαρ, υπό τις εντολές του Philipp Bischof, προσφέρει εξαιρετικές και άκρως δημιουργικές «αλκοολικές αναμίξεις» ενώ το σέρβις είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Ο χώρος μοντέρνος και η ατμόσφαιρα πολύ άνετη και χαλαρή.

Το καλοκαίρι το bar μεταφέρεται και στην ταράτσα, προσφέροντας μοναδική θέα της πόλης από ψηλά!

Becketts Head

Βρίσκεται στην περιοχή Prenzlauerberg. Δεν υπάρχει ταμπέλα στην πόρτα, απλά η φωτογραφία του Samuel Beckett, που φωτίζεται στο παράθυρο.

Το μενού, που επιμελήθηκε ο Oliver Ebert, έχει αποτυπωθεί σε παλιά αντίγραφα έργων του Beckett.

Ο εσωτερικός χώρος έχει χαμηλό φωτισμό, δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες, που θυμίζουν κάτι από τη δεκαετία του 1920.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα ποτά σας με μια ξεχωριστή ποικιλία πιάτων με τυριά και σνακ, ενώ έχετε υπόψη σας ότι επιτρέπεται το κάπνισμα στο μπροστινό χώρο του καταστήματος, επομένως αν δεν αντέχετε τον καπνό, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε!

Από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση, για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε μέρος να σταθείτε.

Buck und Breck

Μια νέα προσθήκη στο «cocktail» σκηνικό του Βερολίνου είναι αυτό το μικρό μπαρ, που διαθέτει μόλις 15 καθίσματα.

Αν σχεδιάζετε να βγείτε μετά τις 10 το βράδυ (Πέμπτη-Σάββατο) φροντίστε να κάνετε κράτηση έγκαιρα.

Αν, δε, η παρέα σας είναι μεγαλύτερη των τεσσάρων ατόμων, προετοιμαστείτε να… «φάτε πόρτα»!

Schwarze Traube

Δύο ντόπιοι από το Kreuzberg αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μικρό μπαρ στην περιοχή και κατάφεραν να το… ανεβάσουν σε «άλλα επίπεδα»!

Το Schwarze Traube είναι το νέο «hot trend» για φέτος.

Οι ιδιοκτήτες του Atalay Aktas και Yalcin Celik προτίμησαν να μην φτιάξουν μενού, αλλά να ενημερώνουν οι ίδιοι τους πελάτες τους, να κάνουν προτάσεις και να δημιουργούν κοκτέιλ, που θα τους μένουν αξέχαστα!

Το μαγαζί εκτείνεται σε τρεις μικρούς χώρους, ενώ η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτούς σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο σαλόνι κάποιου γνωστού σου.

Επιτρέπεται το κάπνισμα.

The Green Door

Εκκεντρικό, μοντέρνο, εκλεκτικό και με μια ημι-ρετρό αίσθηση, το Green Door είναι ένα από τα «καλά κρυμμένα μυστικά» του Βερολίνου.

Ο ιδιοκτήτης του, Fritz Mueller-Scherz, είναι συγγραφέας, ηθοποιός, δημοσιογράφος και μουσικός και οι καλλιτεχνικές πινελιές δε λείπουν από το χώρο.

Βρίσκεται στην περιοχή Schöneberg. Φροντίστε να έχετε φάει πριν πάτε, καθώς τα ποτά που σερβίρονται είναι δυνατά, και δεν προσφέρονται σνακ για να «γεμίσουν» το στομάχι σας.