Η οδηγία παγκοσμίως είναι «μένουμε σπίτι» και προσπαθούμε από κοινού για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και την μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του Covid- 19.

Έτσι, το φετινό Πάσχα καλούμαστε να το περάσουμε μόνο με την οικογένεια, τον σύντροφο ή τον φίλο μας, το παιδί ή ακόμη και μόνοι μας, συμβάλλοντας στον αγώνα κατά του νέου κορονοϊού.

Προτεραιότητα, όλων, λοιπόν δεν θα είναι το σούβλισμα του οβελία στο χωριό, τα γλέντια και τα φαγοπότια με τους φίλους, τα ταξίδια σε νησιωτικούς προορισμούς της χώρας ή σε μητροπόλεις του εξωτερικού, αλλά η υγεία μας.

Άλλωστε, έχουμε τόσα χρόνια μπροστά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως ακριβώς πρέπει: με τραγούδια και χορούς, οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι ή ταξίδια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από όλα αυτά είναι να απολαύσουμε από την άνεση και την ηρεμία του σπιτιού μας εικόνες που «μυρίζουν» Πάσχα από διάφορες ευρωπαϊκές μητροπόλεις και να υποσχεθούμε ότι του χρόνου θα είμαστε σε μία από αυτές.

Η γαλήνια λίμνη της Γενεύης με την ανθισμένη φύση ολόγυρά της κατά την πασχαλινή περίοδο ηρεμεί το πνεύμα και ταξιδεύει το νου
Χρωματιστή νότα από τους νάρκισσους στο καταπράσινο St. Green Park στο Λονδίνο κατά την περίοδο του Πάσχα
Ανθισμένα και πολύχρωμα λουλούδια μπροστά στον Πύργο του Ρολογιού, στην Παλιά Πόλη της Πράγας
Πανέμορφη ροζ μανόλια με τον Πύργο του Άιφελ στο φόντο, σημείο αναφοράς για τις πασχαλινές ημέρες στην Πόλη του Φωτός
Η γραφική και πανέμορφη Πλάκα, τις ημέρες του Πάσχα πιο όμορφη από ποτέ