Πρόκειται για το παλιότερο εστιατόριο στο Λονδίνο, το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα από το 1798. Το Rules, μετρώντας σχεδόν δύο αιώνες ζωής, έχει αλλάξει μόλις τρεις ιδιοκτησίες στη συνολική «παρουσία» του στην γαστρονομική σκηνή στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Ιδρυτής του ήταν ο Thomas Rule ο οποίος δημιούργησε ένα καθαρόαιμο oyster bar, το οποίο εν συνεχεία σέρβιρε και πιάτα από την παραδοσιακή, βρετανική κουζίνα. Το εστιατόριο παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όποτε και πέρασε στα χέρια του Tomas Bell, με την κόρη του τελευταίου να παραδίδει τα ηνία της επιχείρησης στον σημερινό ιδιοκτήτη, John Mayhew, το 1984.

Τόσο στο χώρο του κεντρικού εστιατορίου, όσο και σε εκείνον του μπαρ έχουν διατηρηθεί κάποια από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά τους, όπως κάποια σκίτσα, ελαιογραφίες και γελοιογραφίες στους τοίχους του, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του.

Παραδοσιακά πιάτα της χώρας κυριαρχούν στο μενού του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «χάσκει» σύγχρονων πινελιών, ενώ «εξειδικεύεται» στις παραδοσιακές πίτες, τα μύδια και τα βρετανικά πάντινγκ.

Στα τραπέζια του, μάλιστα, λέγεται ότι έχουν δειπνήσει οι Τράρλι Τσάπλιν, Τσαρλ Ντίκενς και Λόρενς Ολίβιε, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει κάνει guest «εμφανίσεις» σε επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το Spectre του James Bond, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως το ιστορικό δράμα Downton Abbey.