Το πρώτο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ζάχα Χαντίντ σε λίγο καιρό θα αποτελεί γεγονός. Με ένα εντυπωσιακό ακανόνιστο κενό ύψους οκτώ ορόφων ακριβώς στο κέντρο του κτιρίου που μοιάζει με κύβο, πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα από άποψη μηχανικής.

Το Opus, όπως ονομάζεται το όλο πρότζεκτ, εντοπίζεται στην περιοχή Burj Khalifa, και αποτελείται από μία συστάδα κατοικιών και ένα design ξενοδοχείο, που λειτουργεί κάτω από την «ομπρέλα» του διεθνούς φήμης ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων ME της Melia Hotels International.

Οι δύο πύργοι συνδέονται μεταξύ τους από ένα αίθριο στο ισόγειο επίπεδο, καθώς και από μία ασύμμετρη τριώροφη γέφυρα σε ύψος 71 μέτρων από τα έδαφος.

Η συλλογή κατοικιών του κτιρίου διακρίνεται για τους άκρως φουτουριστικούς, καλαίσθητους εσωτερικούς χώρους οι οποίοι αποπνέουν την αίσθηση του σπιτιού, μακριά από το σπίτι. Καθεμία από αυτές έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη λεπτομέρεια, αντανακλώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα του παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου.

Το ξενοδοχείο που θα φιλοξενηθεί στο κτίσμα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό μέσα στο 2020. Στους 20 ορόφους του οι επισκέπτες του θα βρουν 12 εστιατόρια και ένα roof garden στον τελευταίο όροφο, ενώ τα δωμάτια του χαρακτηρίζονται από τις καμπύλες γραμμές, τις ανοιχτές επιφάνειες και τις φωτεινές αποχρώσεις του λευκού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Melia Hotels International, Gabriel Escarrer, στο CNN, «τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου της Ζάχα Χαντίντ πάντα προκαλούν έκπληξη, ωστόσο αυτό που θα δείτε στο Opus ξεπερνάει κάθε προσδοκία».