Το opening του Arctic Bath Hotel & Spa στη Σουηδία συγκαταλέγεται στα πολυαναμενόμενα της χρονιάς, καθώς ξεχωρίζει για μία σημαντική ιδιαιτερότητα.

Πρόκειται για ένα πλωτό ξενοδοχείο και σπα στην Αρκτική, με τα κτίριά του να επιπλέουν στο νερό όταν οι θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές, ενώ με την μείωσή τους αυτά θα «ακινητοποιούνται» στα παγωμένα νερά.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που βρίσκεται στα νερά του ποταμού Lule, αποτελείται από έξι πλωτές καμπίνες οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους με πλωτούς διαδρόμους, καθώς και έξι καμπίνες στη στεριά.

Το κυκλικό, αρκτικό σπα– η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του παραπέμπει σε φωλιά πουλιών– διαθέτει αίθουσα περιποίησης σπα, τέσσερις σάουνες, ένα υπαίθριο ψυχρό λουτρό, ένα ζεστό και πολλά άλλα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της σάουνας και της εναλλαγής ανάμεσα σε ζεστό και κρύο λουτρό, μια από τις ιδιαιτέρως δημοφιλείς συνήθειες των κατοίκων των σκανδιναβικών χωρών.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι θεραπείες ευεξίας που θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών του θα ξεπερνούν κατά πολύ τις παραδοσιακές και θα περιλαμβάνουν αρκετά ιδιαίτερες επιλογές όπως συνεδρίες μασάζ με κρυστάλλους κ.α.

Η όλη λειτουργία και φιλοσοφία του ξενοδοχείου θα περιστρέφεται γύρω από την καλή διατροφή, την άσκηση, την ηρεμία του μυαλού και την φροντίδα του προσώπου και του σώματος, ενώ τα σνακ και τα γλυκά θα παρασκευάζονται από τοπικές πρώτες ύλες.

Το ιδιαίτερο κτίριο του Arctic Bath Hotel & Spa φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Bertil Harström και Johan Kauppi και είναι εμπνευσμένο από την «εποχή της πλωτής ξυλείας».

Οι κρατήσεις έχουν ανοίξει για διαμονή από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.