Τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το φθινόπωρο του 2019 αποκάλυψε η Airbnb, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις κρατήσεις των χρηστών της πλατφόρμας.

Με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων, λοιπόν, για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν και συγκριτικά με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περιόδου την προηγούμενη χρονιά, παρουσιάζονται οι προορισμοί που σημείωσαν ιδιαίτερη αύξηση στη δημοτικότητά τους.

Στους βασικότερους παράγοντες που επηρέασαν τις επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται ο λιγότερος κόσμος, η φθινοπωρινή θαλπωρή καθώς και πληθώρα events και διοργανώσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για το φθινόπωρο, λοιπόν, συγκαταλέγονται οι πόλεις Beppu και Oita στην Ιαπωνία, με αύξηση κρατήσεων συγκριτικά με το 2018 στο 288% και 237%, αντίστοιχα. Και οι δύο αυτή την χρονιά φιλοξενούν το Rugby World Cup, ενώ το Beppu αποτελεί, ταυτόχρονα, και ένα από τα πιο δημοφιλή resort με ιαματικά λουτρά στη χώρα.

Beppu, Ιαπωνία

Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με την έκθεση, ταξιδεύουν και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς προκειμένου να βιώσουν από κοντά ετήσιες διοργανώσεις, όπως το Oktoberfest στο Halle. Μάλιστα, η πόλη στην κεντρική Γερμανία σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 248% στις κρατήσεις της για το φθινόπωρο του 2019.

Εκείνοι που θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη επιλέγουν προορισμούς όπως η Ελβετία και η Αυστρία, με τις πόλεις Beatenberg στην πρώτη και την Obertraun στη δεύτερη να αυξάνουν τις κρατήσεις τους κατά 312% και 232%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν ανάσες καλοκαιρινής ανάπαυλας κατά την διάρκεια του φθινοπώρου επιλέγοντας προορισμούς όπως η Culebra (250%) στο Πουέρτο Ρίκο και το Miguel Hidalgo στην πόλη του Μεξικό.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για το φθινόπωρο του 2019:

  1. Regina, Καναδάς (328%)
  2. Beatenberg, Ελβετία (312%)
  3. Beppu, Ιαπωνία (288%)
  4. Miguel Hidalgo, Μεξικό (279%)
  5. Culebra, Πουέρτο Ρίκο (250%)
  6. Tepoztlán, Μεξικό (250%)
  7. Halle, Γερμανία (248%)
  8. Anderson, Νότια Καρολίνα (247%)
  9. Pinehurst, Βόρεια Καρολίνα (243%)
  10. Obertraun, Αυστρία (232%)
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber