Μεσαιωνικά κάστρα και εντυπωσιακές βασιλικές κατοικίες, μεγαλοπρεπή κτίρια ρομαντικής αρχιτεκτονικής και βοτανικοί κήποι, παραμυθένια ατμόσφαιρα και απεριόριστη γραφικότητα.

Βασικά χαρακτηριστικά των μικρών πόλεων στην Ευρώπη που ακολουθούν και στέκονται με σθένος στον αντίποδα δημοφιλών τουριστικών προορισμός, κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην τουριστική «πίτα».

Ντινάντ, Βέλγιο

Φωλιασμένη ανάμεσα στον ποταμό Meuse και τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν από πίσω, η μικροσκοπική πόλη Ντινάντ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της. Βρίσκεται στη βελγική επαρχία Ναμύρ και είναι γνωστή για την ακρόπολη και την εκκλησία της με το καμπαναριό σε σχήμα αχλαδιού.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, το παλάτι του Μεγάλου Δούκα και τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Για να φτάσει κανείς στο φρούριο του 1815 μπορεί να περπατήσει τα 450 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή ή να επιλέξει να ανέβει με το τελεφερίκ.

Σίντρα, Πορτογαλία

Η κωμόπολη στο κεντρο- δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας είναι σκαρφαλωμένη σε γρανιτένια βράχια και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά αγαπημένη των αριστοκρατών φιλοξενεί εντυπωσιακές θερινές βασιλικές κατοικίες καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση.

Μεσαιωνικά κάστρα, μεγαλοπρεπή κτίρια ρομαντικής αρχιτεκτονικής, βοτανικοί κήποι και παραμυθένια ατμόσφαιρα συνθέτουν τη γραφική Σίντρα καθιστώντας την ένα υπαίθριο ανοιχτό μουσείο.

Hallstatt, Αυστρία

Το Hallstatt, στις όχθες της λίμνης Hallstattersee στην Αυστρία, ξεχωρίζει για το υπέροχο, αλπικό, φυσικό σκηνικό με τα πανέμορφα κτήρια του 16ου αιώνα. Με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται σε απόσταση 64 χλμ. από τα γερμανικά σύνορα.

Τσέσκυ Κρούμλοβ, Πράγα

Στο νότιο τμήμα της Τσεχίας και σε απόσταση 170 χλμ. από την Πράγα το Τσέσκυ Κρούμλοβ μαγεύει τους πάντες με την μεσαιωνική εικόνα του, ενώ έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Διαθέτει κτήρια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής από τον 14ο- 17ο αιώνα και ρομαντικά σοκάκια για ατελείωτες βόλτες. Το επιβλητικό του κάστρο που χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας.

Κολμάρ, Γαλλία

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας και πάνω στο Δρόμο του Κρασιού, η μικρή και γραφική Κολμάρ αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, ενώ αποτελεί και την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Η παλιά της πόλη μαγεύει τον επισκέπτη και ταυτόχρονα προκαλεί θαυμασμό για το πόσο καλά διατηρημένη παραμένει μέχρι σήμερα.

Περπατώντας κανείς στους δρόμους της πόλης θα δει παραδοσιακά χρωματιστά κτίρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εξάλλου ακόμη και αν δει κανείς τις φωτογραφίες μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα μέρη της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης.