Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Γιορτή των Χρωμάτων στην Ινδία

Πολύχρωμες εικόνες που υποδέχονται την Άνοιξη


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
19:27
21/03/2019
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Γιορτή των Χρωμάτων στην Ινδία
3
loading

Η Ινδία και το Νεπάλ, κάθε χρόνο υποδέχονται την Άνοιξη με ένα ιδιαίτερο και ταυτόχρονα μοναδικό φεστιβάλ. Το Holi, η Γιορτή των Χρωμάτων, είναι μια διήμερη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μετά την πανσέληνο του Μαρτίου και πλημμυρίζει τις πόλεις των δύο χωρών –τα τελευταία χρόνια διεξάγεται όπου υπάρχει διασπορά ινδουιστών– με αμέτρητα χρώματα.

Σηματοδοτώντας την έναρξη της Άνοιξης, η Γιορτή των Χρωμάτων, έχει θρησκευτικές ρίζες, ωστόσο ξεχωρίζει κυρίως για την εορταστική της διάθεση, καθιστώντας το έτσι ως το πιο χαρούμενο φεστιβάλ των ινδουιστών.

Οι ρίζες του συναντώνται στην αρχαία ινδουιστική μυθολογία. Πιο συγκεκριμένα συμβολίζει το θρίαμβο του καλού έναντι του κακού, μετά από νίκη του πρίγκιπα Prahalad έναντι του δαίμονα Holika, τον οποίο κατάφερε να κάψει στη φωτιά.

Εκτός από την έναρξη της Άνοιξης, κατά την διάρκεια του Holi γιορτάζεται η γονιμότητα και ο ερωτισμός, ενώ οι εκδηλώσεις του συνδέονται και με την καλή συγκομιδή.

Από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία είναι ο «πόλεμος» των χρωμάτων, με όλους τους κατοίκους της χώρας –άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους– να εφοδιάζονται με την απαραίτητη χρωματιστή πούδρα και να βάφουν τους ίδιους αλλά και τις πόλεις τους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ζωής, που έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ανά τον κόσμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Πιο πολιτισμένοι

    Από τους Ισπανούς που ποδοπατιώνται από ταύρους και σπάνε πλάτες και κεφάλια. Μετά μη ξεχνάμε τη γιορτή της ντομάτας. Άλλο ένα ωραίο ευρωπαϊκό έθιμο

  2. avatar Υ

    ...μόλις γέμισαν καρκίνο τα πνευμόνια και το δέρμα τους....πανεξυπνοι.!!!Αν ποτέ δείτε και με τι βάφουν εκεί κάτω το 60 τις εκατό των ρούχων παγκοσμίως πλέον...θα καταλάβετε!

  3. avatar 2019

    Και μετά απλυσιά!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει