Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Αμερικής βρίσκεται στις μεσοδυτικές πολιτείες και είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Σικάγο.

Η πόλη των ανέμων συνδυάζει μοναδικά τις μεγάλες της αντιθέσεις και έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της τέχνης και τη αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για την πόλη στην οποία γεννήθηκε η ιδέα των ουρανοξυστών.

Στο Σικάγο αναπτύχθηκε ο κινηματογράφος αλλά και η εγκληματικότητα της εποχής Καπόνε ενώ αποτελεί σήμερα κέντρο του εμπορίου, των επιστημών αλλά και της λογοτεχνίας, ως ιδιαίτερη πατρίδα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Για τους φίλους του μπάσκετ, είναι η πόλη όπου μεγαλούργησε ο θρύλος του NBA Μάικλ Τζόρνταν με τους Chicago Bulls. Τη δεκαετία του ’90 ξεσήκωναν τα πλήθη στο Chicago Stadium, το οποίο κατεδαφίστηκε το 1995 και στη θέση του σήμερα βρίσκεται ένα πάρκινγκ. Η σέντρα του γηπέδου μάλιστα κοσμεί το δωμάτιο με αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν στην έπαυλή του στη Βόρεια Καρολίνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις τρεις χαρακτηριστικές της συνοικίες, την Chinatown, τη Little Italy και τη Greek Town, να κάνει βόλτα με το καραβάκι στη λίμνη Μίσιγκαν και να περπατήσει στην προβλήτα Navy Pier.

Ο επισκέπτης θα δει από κοντά το περίφημο ασημένιο γλυπτό Κλάουντ Γκέιτ στο πάρκο Μιλένιουμ, όπου καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στο θέατρο-γλυπτό Music Pavillon.

Είναι χαρακτηριστική η πληθώρα των μουσείων που μπορεί να επιλέξει κανείς να επισκεφθεί, από το Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης στο Seneca Park, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το Museum of Science and Industry και το Hyde Park Arts Center.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

sikagomap

Σικάγο / ΗΠΑ

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 14 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΙΚΑΓΟ

ΣΙΚΑΓΟ