Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το πρώτο 15μερο του Μαΐου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 1 εκατ. θέσεις σε διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα, ενώ παρουσιάζεται σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα του ίδιου μήνα.

Παράλληλα, η Αθήνα κρατά τα ηνία στους προορισμούς που θα υποδεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, με περισσότερους από 360.000 ταξιδιώτες να αναμένεται να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, της Ρόδου, ενώ την πεντάδα των πιο ελκυστικών προορισμών συμπληρώνουν η Θεσσαλονίκη και η Κέρκυρα.

Όσο αναφορά στην «ανθρωπογεωγραφία» των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους στην κορυφή είναι οι Βρετανοί και οι Γερμανοί και ακολουθούν επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Νέα δρομολόγια στα νησιά

Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet προσθέτει νέα δρομολόγια με προορισμό την Κεφαλονιά, την Κω, την Κέρκυρα και τα Χανιά. Παράλληλα, ενίσχυσε την προσφορά θέσεων στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ, του Λούτον, του Μπρίστολ και του Μάντσεστερ προς τρεις ακόμη ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο.