Η λίστα με τις 22 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη από τον οργανισμό για την προώθηση του τουρισμού στη Γηραιά ήπειρο, European Best Destinations, έχει κάτι για όλους. Από ακρογιαλιές με χρυσαφένια αμμουδιά και αμομονωμένες ακτές, κρυφές ή άγριες παραλίες, για ρομαντικές αποδράσεις ή οικογενειακές περιπέτειες, για έντονα θαλάσσια σπορ μέχρι πλούσια παρθένα φύση… και όχι μόνο.

Ελαφονήσι, Χανιά

Οι 22 παραλίες που συμπεριλήφθηκαν στην λίστα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από χιλιάδες ταξιδιώτες από 82 χώρες -με το 16% των ψήφων να προέρχεται, μάλιστα, από ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελλάδα, με τέσσερις παραλίες στη λίστα, μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία, μάλιστα, αναδείχθηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

European Best Destinations: Τέσσερις ελληνικές στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2022

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Η πρώτη ελληνική παραλία -στην έκτη θέση της λίστας-  που αναδείχθηκε στις προτάσεις της European Best Destinations είναι η Μονολιά στα Λιχαδονήσια. Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα πως «Η κατάφυτη παραλία Μονολιά στο αρχιπέλαγος Λιχαδονήσια, γνωστά και ως “Ελληνικές Μπαχάμες” είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα και αποτελεί έναν πραγματικά απομονωμένο παράδεισο».

Το Ελαφονήσι, στα Χανιά, δύο θέσεις πιο κάτω, είναι η δεύτερη ελληνική παραλία που συναντάται στη λίστα, «μία από ελάχιστες παραλίες με ροζ άμμο στον κόσμο και μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, με τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά, την ψιλή πολύχρωμη άμμο και το εντυπωσιακό τοπίο».

Τρίτη ακολουθεί η δημοφιλέστερη, για πολλούς, παραλία της Λευκάδας. Αυτή δεν είναι άλλη από το Πόρτο Κατσίκι που συναντάται στην 11η θέση της λίστας, η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα ως μία «από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας».

Άγιος Κωνσταντίνος, Αστυπάλαια

Η τελευταία ελληνική παραλία στη λίστα της European Best Destinations αποτελεί πραγματικό outsider, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη στο ευρύ κοινό ακτή. Ο λόγος για την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στο υπέροχο νησί της Αστυπάλαιας, που βρέθηκε στην 13η θέση, αφήνοντας πίσω της παραλίες στη Σαρδηνία, την Ακτή Αμάλφι και την Καταλονία. Διάφανα σαν ψεύτικα νερά, απόλυτη ηρεμία και το ομώνυμο εκκλησάκι να επιβλέπει αφ’ υψηλού την ακτή στα βασικά χαρακτηριστικά της.