Ονειρικά σκηνικά βγαλμένα από τον παράδεισο με κρυστάλλινα διαυγή νερά και αμμουδιές όχι χρυσαφένιες, αλλά… ροζ. Η τιρκουάζ υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας αναμειγνύεται με μικρά βότσαλα, κομμάτια από κοράλλια και κόκκους ροζ άμμου δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές ροζ παραλίες παγκοσμίως, λοιπόν, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, και δύο ελληνικές που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες της χώρας για την χαρακτηριστική ροζ αμμουδιά τους.

Ελαφονήσι, Χανιά

Το Ελαφονήσι, μία από τις πιο γνωστές στο εξωτερικό παραλίες –όχι μόνο της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας– εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς της, εκεί που σκάει το κύμα, θα παρατηρήσετε τις ροζ αποχρώσεις της άμμου και μικρά κοχυλάκια. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000.

Playa de Ses Illetes, Φορμεντέρα, Ισπανία

Το ήσυχο και γαλήνιο νησάκι με την άφθονη φυσική ομορφιά στην Ισπανία, αποτελεί πραγματικό ησυχαστήριο για τους ταξιδιώτες, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το νησί των hippies και των διάφανων νερών. Το νησί φημίζεται για τις πεντακάθαρες αμμουδερές παραλίες με πιο εντυπωσιακή απ’ όλες την Playa de Ses Illetes με την χαρακτηριστική ροζ άμμο.

Horseshoe Bay, Βερμούδες

Στα ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, οι Βερμούδες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Πρόκειται για μια αλυσίδα κοραλλιογενών νησίδων και αποτελούν υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Εδώ, το σκηνικό μοιάζει ονειρικό με το μπλε του ουρανού να συναντά τα τιρκουάζ νερά και τις ροζ αμμουδιές των παραλιών Horseshoe Bay και Elbow.

Crane Beach, Μπαρμάντος

Πλούσια βλάστηση και τιρκουάζ νερά «αγκαλιάζουν» την ροζ ακτογραμμή της παραλίας Crane Beach, στην ανατολική ακτή του μικρού κοραλλιογενούς νησιού της Καραϊβικής. Η παραλία είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά της κύματα και τα πολυτελή ξενοδοχεία που προσθέτουν λίγο «πολιτισμό» στην παρθένα εικόνα της φύσης που απλώνεται μπροστά σας.

Μπάλος, Χανιά, Κρήτη

Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ, καθώς και μία καντίνα για τα απολύτως απαραίτητα.

Pink Sands Beach, Harbour Island, Μπαχάμες

Κάποιοι λένε ότι είναι ίσως και η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο, με απίστευτα χρώματα όταν δύει ο ήλιος. Τα παρθένα κρυστάλλινα νερά, η ροζ άμμος και η ασφαλής κολύμβηση την κατατάσσουν στην κορυφή των παραλιών παγκοσμίως και όχι μόνο στην Καραϊβική. Η παραλία Pink Sands Beach στις Μπαχάμες είναι ιδανική για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους την πολύ τουριστική Καραϊβική καθώς το Harbour Island είναι ένα μικροσκοπικό νησί όχι τόσο εύκολα προσβάσιμο.

Pink Beach, Komodo, Ινδονησία

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της λίστας συναντάται στο νησάκι Komodo στην Ινδονησία. Εντυπωσιακή ροζ αμμουδιά και διαυγή σαν πισίνας κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτου φυσικού κάλλους στην Pink Beach που «αιχμαλωτίζει» όποιον βρεθεί εδώ.