Αν κάποιος μας ζητούσε να δώσουμε μια λέξη συνώνυμη για το νησί της Λευκάδας αυτή σίγουρα θα ήταν η λέξη «παραλίες». Το «στεργιανό» νησί του Ιονίου αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους, και κυρίως Ιταλούς, τουρίστες της χώρας, με τις ονειρικές και για πολλούς παραδεισένιες παραλίες του να αποτελούν και τον βασικό πόλο έλξης τους. Μία από αυτές, και ίσως η πιο φημισμένη ολόκληρου του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι.

Το εντυπωσιακό σκηνικό στην παραλία Πόρτο Κατσίκι που θα σας πάρει τα μυαλά

Το Πόρτο Κατσίκι, λοιπόν, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εκπληκτικές και διάσημες παραλίες όχι μόνο της Λευκάδας, αλλά όλων των Επτανήσων. Η παραλία που ξεχωρίζει για τα σχεδόν διάφανα- παραδεισένια νερά και την πάλλευκη αμμουδιά στην οποία αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου και η απεραντοσύνη του Ιονίου, συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Λευκάδας.

Και αν τα 45 αυτά χιλιόμετρα για κάποιους ακούγονται πολλά, η εικόνα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο Πόρτο Κατσίκι ανατρέπει κάθε θεωρία. Το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό της ακτής κάνει τους πάντες να «παραμιλούν» στη θέασή του, με τους περισσότερους να ομολογούν ότι παρόμοιο επιβλητικό και εκπληκτικό τοπίο δεν έχουν ξαναδεί.

Η εικόνα με τα απότομα, ψηλά και κάθετα επιβλητικά βράχια που αγγίζουν την ακτή με την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθιά νερά καθηλώνει τους πάντες. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες (σε ένα μέρος της), ωστόσο για τις απαραίτητες προμήθειες ή θα πρέπει να είστε από πριν εφοδιασμένοι ή να απευθυνθείτε σε κάποια από τις καντίνες στα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν σε μία από τις πιο καθηλωτικές παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου -χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

Για να προσεγγίσει κανείς το Πόρτο Κατσίκι, εκτός από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό οδικώς, μπορεί να φτάσει εδώ με τα τουριστικά σκάφη που αναχωρούν από την πόλη της Λευκάδας, είτε από το λιμάνι στο Νυδρί ή τη Βασιλική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.