Σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολυτέλεια, τα πολυτελή ταξίδια με τρένο αποδεικνύουν ότι το ταξίδι σε μια ξένη χώρα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον όταν το απολαμβάνει κανείς στο έδαφος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, μάλιστα, ότι στη δεκαετία του 1970, ο Αμερικανός ταξιδιωτικός συγγραφέας Paul Theroux είχε αναφέρει στο «The Great Railway Bazaar», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά έργα για τα ταξίδια με τρένο, ότι «Αν ένα τρένο είναι μεγάλο και άνετο, δεν χρειάζεσαι καν προορισμό».

Ταξίδι με τρένο πολυτελείας

Πάρτε μια ιδέα, λοιπόν, από την αίγλη του παρελθόντος και αφεθείτε στις υπέροχες εικόνες που προσφέρουν τα ταξίδια με πέντε από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο.

British Pullman, A Belmond Train, Αγγλία

Οι θαυμαστές του σκηνοθέτη Γουές Άντερσον μπορούν να ξεκινήσουν μια vintage περιπέτεια με τρένο εμπνευσμένη από το ξεχωριστό του στυλ και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Μία από τις πιο διάσημες ταινίες του, το «The Darjeeling Limited», μιλάει για την αγάπη του σκηνοθέτη για τα πολυτελή ταξίδια με το τρένο. Στο βρετανικό Pullman, A Belmond Train, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με την άμαξα «Cygnus» που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950, σε συναρπαστικές διαδρομές σε όλη την Αγγλία. Με θεματικές βόλτες, συμπεριλαμβανομένων δείπνων με δημιουργίες βραβευμένων με αστέρι Michelin καλεσμένων σεφ, ένα εισιτήριο με το συγκεκριμένο τρένο είναι βέβαιο ότι θα μεταφέρει τους κατόχους του πίσω στο λαμπερό παρελθόν.

Cruise Train Seven Stars, Ιαπωνία

Συχνά αναφέρεται ως το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο. Το ιαπωνικό Cruise Train Seven Stars φέρνει την πολυτέλεια της παλιάς σχολής σε έναν τεχνολογικά προηγμένο σιδηρόδρομο. Διεκδικεί ότι είναι το πρώτο πολυτελές τρένο της χώρας, με την πρώτη του λειτουργία του να τοποθετείται το 2013. Με πολυήμερες περιηγήσεις στο νησί Kyushu, οι αναβάτες του Seven Stars θα πλησιάσουν τόσο στα βουνά όσο και στην παραλία. Ωστόσο, το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός ότι το τρένο μπορεί να μεταφέρει μόνο έως 28 επιβάτες τη φορά. Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή που οι υποψήφιοι αναβάτες πρέπει να συμμετάσχουν σε μια κλήρωση και στη συνέχεια οι νικητές καλούνται να αγοράσουν τη θέση τους για ένα επερχόμενο δρομολόγιο.

Venice Simplon-Orient-Express, Ευρώπη

Το Venice Simplon-Orient-Express είναι μυθικό για κάποιο λόγο. Το τρένο εκτελεί δρομολόγια από το Λονδίνο στη Βενετία, με ενδιάμεσες στάσεις στο Παρίσι και τη Βερόνα. Τα βαγόνια φέρουν αρτ ντεκό διακόσμηση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα παλιάς σχολής λάμψης. Το φαγητό προέρχεται κατά μήκος της διαδρομής, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ο επιβάτης του καθίσει για δείπνο, είναι πιθανό να υπάρχουν στις επιλογές αστακοί από τη Βρετάνη ή ντομάτες από την Προβηγκία. Μετά το δείπνο, μια στάση στο champagne bar μεταφέρει πίσω στη χρυσή εποχή των πολυτελών ταξιδιών.

Belmond Royal Scotsman, Σκωτία

Οι λίμνες, τα κάστρα και η ύπαιθρος της Σκωτίας εξερευνώνται ονειρικά με το Belmond Royal Scotsman που ταξιδεύει αργά. Καθώς το τρένο διασχίζει τα Χάιλαντς, οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στις σουίτες τους ή να απολαύσουν ένα σκωτσέζικο ουίσκι στην τραπεζαρία από μαόνι. Αλλά αυτό που κάνει το Royal Scotsman μοναδικό ανάμεσα στα πολυτελή τρένα είναι το ενσωματωμένο σπα που διαθέτει.

Rovos Rail, Νότια Αφρική

Μια γεύση από τα διαφορετικά τοπία της Νότιας Αφρικής παίρνουν οι επιβάτες του Rovos Rail από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν. Η τριήμερη ξεναγεί τους επιβάτες σε διάφορα τοπία και περιοχές -από τα λιβάδια του Highveld μέχρι την έρημο του Great Karoo- ενώ η  θέα είναι ιδιαίτερα εξαιρετική από τα υπαίθρια μπαλκόνια του τρένου στο βαγόνι παρατήρησης. Το τρένο σταματά στο Cape Winelands για ένα αποχαιρετιστήριο ποτό πριν αφήσει τους επιβάτες στον τερματικό σταθμό στο Κέιπ Τάουν.