Στη Νότια Αφρική, δύο αδέρφια καταδικάστηκαν σε οκτώ και 11 χρόνια κάθειρξης για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Ανάμεσα στους στόχους τους ήταν και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρετόρια.

Οι 28χρονοι δίδυμοι Τόνι-Λι Τάλσι και Μπράντον-Λι Τάλσι είχαν συλληφθεί στη Νότια Αφρική τον Ιούλιο του 2016 και έκτοτε είχαν προφυλακιστεί. Ήθελαν να ενταχθούν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Έπειτα από έξι χρόνια κράτησης συμφώνησαν με την εισαγγελία και ομολόγησαν την ενοχή τους για τους κατηγορούσαν. Παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία για να ενταχθούν εκεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τόνι-Λι Τάλσι παραδέχθηκε, επιπλέον, ότι σχεδίαζε μια τρομοκρατική επίθεση στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Λίγες ώρες αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ καταδίκασε τον Τόνι-Λι Τάλσι σε κάθειρξη 11 ετών και τον Μπράντον-Λι Τάλσι σε οκτώ ετών.

Βάσει του κατηγορητηρίου, επιθέσεις σχεδιάζονταν επίσης εναντίον Αμερικανών, Βρετανών, Ρώσων και Γάλλων διπλωματών στην Πρετόρια και εναντίον εβραϊκών ιδρυμάτων.

Το 2017 οι ΗΠΑ πρόσθεσαν τα δύο αδέλφια στη μαύρη λίστα τους με τους καταζητούμενους τρομοκράτες.

Οι συλλήψεις τους ήταν οι πρώτες στη Νότια Αφρική για φερόμενες διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.