Τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και εμπειρίες σε αυτή τη ζωή. Προσφέρουν ευκαιρίες χαλάρωσης από το καθημερινό άγχος και μας γεμίζουν με αναμνήσεις που μας μένουν μία ζωή. Η σημασία των ταξιδιών και η θετική τους επίδραση στη ζωή μας είναι τόσο σημαντική που θα πρέπει να αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε μερικοί είναι ότι για κάποιους συνανθρώπους μας, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού απαιτεί μία ιδιαίτερη προσοχή και προετοιμασία που δεν προσφέρεται παντού.

Αυτή την ιδιαίτερη ανάγκη έχει αναγνωρίσει το τουριστικό γραφείο «Panos Holidays», το οποίο διοργανώνει ποιοτικά ταξίδια σε χαμηλές τιμές δίνοντας την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία.

Η καινοτομία, η προσβασιμότητα, ο συνδυασμός ποιότητας υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, η δημιουργικότητα και η ευαισθησία αποτέλεσαν βασικούς άξονες και αρχές λειτουργίας του γραφείου όλα αυτά τα χρόνια.

Το τουριστικό γραφείο «Panos Holidays» ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και των ομαδικών εκδρομών πριν από 20 χρόνια έχοντας ταξιδέψει πάνω από 60.000 άτομα και γκρουπ Ελλάδα και εξωτερικό.

Ταξιδεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με ανθρώπους και οικογένειες το τουριστικό γραφείο αφουγκράστηκε τις ανάγκες τους και συνειδητοποίησε την ευεργετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια στην υγεία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Άλλωστε σύμφωνα με το Παγκόσμιο Σύμβουλο Τουρισμού και Ταξιδιών αλλά και διεθνές μελέτες έχει αποδειχθεί η ευεργετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια στην ψυχική υγεία όλων μας.

Η εμπειρία, η γνώση, η ευαισθησία αλλά και οι σύγχρονες απαιτήσεις στο χώρο του τουρισμού για προσβασιμότητα των ευπαθών ομάδων οδήγησαν το τουριστικό γραφείο «Panos Holidays» να εξειδικευτεί στα ταξίδια ατόμων με αναπηρία στην ακοή.

Πάνος Κουρκουντής, υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου Panos Holidays Deaf

Σε συνεργασία με εξαιρετικούς συνεργάτες όπως ο Κος Στράτος Πατρινός, το όραμα για ένα εξειδικευμένο γραφείο ταξιδιών για κωφά και βαρήκοα άτομα, έγινε πραγματικότητα.

Ο κος Στράτος Πατρινός είναι εκπαιδευτικός και διερμηνέας νοηματικής γλώσσας, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα κωφά και βαρήκοα άτομα και μεταξύ των άλλων δράσεων του μεταφράζει την θεία λειτουργία κάθε Κυριακή. Πρόκειται για τον πιο πολύτιμο συνεργάτη στο εγχείρημα αυτό.

Το Panos Holidays Deaf έχει ήδη πραγματοποιήσει 10 εκδρομές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μέσα σε λίγους μήνες που ξεκίνησε τις δραστηριότητες του. Τα κωφά και βαρήκοα άτομα διακρίνονται για την ευαισθησία  τους, την ευγένεια τους και η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι η «προσβασιμότητα», η εξειδίκευση και η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στον τουρισμό αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή.

Στέλλα Τσιραντωνάκη – Υπεύθυνη επικοινωνίας της Panos Holidays Deaf

Σκοπός του γραφείου Panos Holidays Deaf είναι να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο και να επεκτείνει τις εκδρομές  για κωφούς και βαρήκοους:

  • ενισχύοντας το προσωπικό του γραφείου με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες 
  • σχεδιάζοντας νέους προορισμούς στην Ελλάδα και εξωτερικό
  • μέσα από συνεργασίες και με άλλα γραφεία ταξιδίων στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο

Στόχος είναι να ενσωματωθούν οι κωφοί και οι βαρήκοοι άνθρωποι στο σχεδιασμό των υπηρεσιών του γραφείου, εφαρμόζοντας μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική και στο χώρο του τουρισμού.

Το γραφείο Panos Holidays Deaf ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που το εμπιστεύτηκαν και τους περιμένει στο μέλλον για νέα ταξίδια.

deafholidays.com

Βουλής 36, Σύνταγμα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3239146 και 6971658237

Στέλλα Τσιραντωνάκη: 6980296280 (Βιντεοκλήση: Messenger)

Πάνος Κουρκουντής: 6980296280 (Βιντεοκλήση: Messenger)

Email: [email protected], [email protected]