Παρόλο που η 28η Οκτωβρίου φέτος δεν μας έχανε τη χάρη για ακόμη ένα τριήμερο -τουλάχιστον για όσους δεν ήταν τυχεροί να απολαύσουν ένα μεγάλο τετραήμερο- η ευκαιρία που μας δίνεται για μια ημερήσια απόδραση από το κλεινόν άστυ δεν πρέπει να πάει χαμένη. Στην Εύβοια, την Αργολίδα και την Αχαΐα θα βρείτε προορισμούς για όλα τα γούστα και κάθε περίσταση.

Ναύπλιο

Γραφική εικόνα του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο θα αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για ημερήσια απόδραση από το κλεινόν άστυ. Ακόμη, λοιπόν, κι αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, η πρωτεύουσα της Αργολίδας, όσες φορές κι αν την έχετε επισκεφτεί, άλλες τόσες θα σας μαγέψει. Θέλετε η αύρα της συγκεκριμένης πόλης, η ενδιαφέρουσα ιστορία της, τα σημαντικά αξιοθέατά της; Όλα μαζί συνθέτουν ένα καρουζέλ εμπειριών, που όσες φορές κι αν έχεις ζήσει, σίγουρα απολαμβάνεις να ζεις ξανά και ξανά. Η βόλτα στην κεντρική πλατεία Συντάγματος και τα γραφικά σοκάκια που ξεκινάνε από αυτήν, η θέα από το Παλαμήδι και η επίσκεψη στο Μπούρτζι, στα όσα σταθερά χαρακτηριστικά του Ναυπλίου, που κερδίζουν πάντα τον επισκέπτη του.

Στενή

Το χωριό Στενή στην Εύβοια

Μια εξόρμηση με αφορμή το καλό φαγητό. Προορισμός σας η Στενή στην Κεντρική Εύβοια, σε απόσταση 30 χλμ. από τη Χαλκίδα. Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, ακόμη και για ημερήσια απόδραση από το κλεινόν άστυ. Το χωριό φημίζεται ιδιαιτέρως για τις ταβέρνες του, οι οποίες σερβίρουν παραδοσιακά ψητά στη σούβλα και πεντανόστιμα μαγειρευτά. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές του όρους Δίρφυς -του μεγαλύτερου βουνού της Εύβοιας- και αποτελείται από τρεις οικισμούς: Κάτω και Πάνω Στενή και το Σκουντέρι.

Ζαχλωρού

Η Ζαχλωρού στην Αχαΐα

Για μια απόδραση με άρωμα φύσης, η Ζαχλωρού στην Αχαΐα, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Σε κοντινή απόσταση από τα δημοφιλή Καλάβρυτα -συνδυάζεται άνετα και μια επίσκεψη σε αυτά- η Ζαχλωρού μέσα στην υπέροχη φύση στο φαράγγι του Βουραϊκού σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά. Εκτός από το μεγαλείο της φύσης που χαρακτηρίζει το χωριό, από εδώ περνάει και το ο Οδοντωτός, το θρυλικό τρενάκι που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και ανάγεται πια σε εμπειρία ζωής για τους επισκέπτες του χωριού.