Τη λίστα με τις πιο εντυπωσιακές μαύρες παραλίες στον κόσμο δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure, ανάμεσα στις οποίες και μία ελληνική. Αυτή δεν είναι άλλη από την ακτή Περίβολος στη Σαντορίνη, μία από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπητές των επισκεπτών του νησιού.

Περίβολος Σαντορίνη: Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές μαύρες παραλίες του κόσμου

Όταν φέρνει κανείς στο νου εικόνες καλοκαιρινές αυτό που σκέφτεται είναι σίγουρα χρυσαφένιες απέραντες αμμουδιές και διάφανα, κρυστάλλινα νερά. Σε καμία περίπτωση, η πρώτη σκέψη στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι δεν είναι εικόνες με μαύρες παραλίες, άκρως ατμοσφαιρικές και απόκοσμες, που ασκούν μια ιδιαίτερη έλξη, τελικά, σε αυτούς που θα τις επισκεφτούν και από κοντά.

Το Travel & Leisure, λοιπόν, δημοσίευσε ένα άρθρο με αυτές τις αρκετά ιδιαίτερες και σχεδόν εξωπραγματικές παραλίες, που προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές εικόνες, πέρα από την πεπατημένη. Ανάμεσα σε αυτές και η παραλία Περίβολος στη Σαντορίνη, η οποία βρέθηκε στην τέταρτη θέση από τις συνολικά 15 παραλίες που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντάκτες αναφέρουν για τον Περίβολο ότι πρόκειται για μία από τις λιγότερο γνωστές ακτές του νησιού, η οποία αν και με περίεργο σκούρο μαύρο χρώμα, διαθέτει νερά κρυστάλλινα που εντυπωσιάζουν και με το παραπάνω τους επισκέπτες της. Πρόκειται για την παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το χωριό Περίσσα και είναι μια άκρως οργανωμένη ακρογιαλιά, που ωστόσο δεν της λείπουν και οι ήσυχες γωνιές.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η παραλία Punalu’u στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, η οποία οφείλει το εντυπωσιακό της χρώμα στα χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας που έχει εμπλουτίσει την άμμο με θραύσματα λάβας. Δεύτερη ακολουθεί η άκρως τουριστική Playa Jardín, στην Τενερίφη, ενώ στην τρίτη θέση συναντάται η παραλία Ureki στη Γεωργία, που βρέχεται από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Και ενώ οι περισσότερες παραλίες στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν αμμουδιά, η συγκεκριμένη έχει και μάλιστα με θεραπευτικές ιδιότητες, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι επισκέπτες της.

Την πρώτη πεντάδα, μετά τον Περίβολο στη Σαντορίνη, συμπληρώνει η παραλία Kehena, επίσης στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, η οποία στην ουσία είναι μια μικρή λωρίδα άμμου που περιβάλλεται από γκρεμούς.